ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Olympic Yacht Show (Προκοπίου): Να γίνει το ελληνικό yachting πρώτο παγκοσμίως

Olympic Yacht Show (Προκοπίου): Να γίνει το ελληνικό yachting πρώτο παγκοσμίως

Ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία σήμερα το πρώτο Olympic Yacht Show, η έκθεση μεσαίων και μεγάλων πολυτελών σκαφών που ξεκίνησε να διοργανώνει η ONDECK Events σε συνεργασία με την Olympic Marine SA, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου.  

Μιλώντας στα εγκαίνια του yacht show ο επιχειρηματίας τόνισε την σημασία της ναυτιλίας για τη χώρα και σημείωσε πως το ελληνικό yachting μπορεί ακολουθώντας τη ρότα της ελληνόκτητης ποντοπόρου ναυτιλίας που πρωταγωνιστεί  παγκοσμίως να διαπρέψει επίσης.  «Τα πλοία μας, είναι   επέκταση της πατρίδας, το μεγάλο διπλωματικό όπλο μας, με το οποίο δίνουμε το παρόν σε όλα τα κράτη του κόσμου, με το οποίο υλοποιείται η παγκοσμιοποίηση, η άνοδος του βιοτικού επιπέδου, και η ενεργειακή ασφάλεια» ανέφερε στην ομιλία του ο Γ. Προκοπίου.

Olympic Yacht Show (Προκοπίου): Να γίνει το ελληνικό yachting πρώτο παγκοσμίως-1

Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της που παρέστησαν στα εγκαίνια,  τους κάλεσε να επισπεύσουν  «κάθε μορφή αιτουμένων αδειοδοτήσεων από εμάς και όλους τους συναδέλφους διότι οι καθυστερήσεις είναι πολύ μεγάλες». «Το yachting αποτελεί μία μεγάλη ραγδαία αναπτυσσόμενη πτυχή της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, που εισάγει τουρισμό υψηλής ποιότητας στη χώρα μας»,  υπογράμμισε.

Όσο για τις μαρίνες εξήγησε πως «χρειάζονται να αναπτυχθούν και να μεγαλώσουν σε μέγεθος, ώστε να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του διαρκούς αυξανόμενου σε αριθμού και μέγεθος στόλου. Γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία fast track διαδικασίας για σχετικές αδειοδοτήσεις».

Ζήτησε ένα απλό και σταθερό νομοθετικό πλαίσιο για τα επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής που θα ισχύει τόσο για αυτά με ελληνική, όσο και για αυτά με ευρωπαϊκή σημαία. Σημειώνεται πως τα χρήματα που δαπανώνται στην Ελλάδα από τους ναυλωτές, αποτελούν σημαντική πηγή εισοδήματος για το κράτος. Παράλληλα, συνεισφέρουν στην ανάπτυξη όλων των περιφερειακών επαγγελμάτων που εξυπηρετούν τα σκάφη αναψυχής.

Μίλησε επίσης για το καθεστώς κρατικής και ευρωπαϊκής επιδότησης για την αγορά εμπορικών σκαφών από ξένους κατασκευαστές που είναι ήδη σε ισχύ και την  αυξημένη ανάγκη υποστήριξης της εγχώριας βιομηχανίας κατασκευής σκαφών αναψυχής, που βασίζεται κυρίως στις εξαγωγές, η οποία αυτή τη στιγμή αναπτύσσεται ραγδαία και δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας, τόσο για τεχνίτες, σχεδιαστές, μηχανικούς, όσο και για αυτούς που ασχολούνται με τον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης. «Το όραμά μας είναι να καταλάβει το ελληνικό yachting, στην παγκόσμια κατάταξη, την ίδια θέση που έχει και η ελληνική ναυτιλία, δηλαδή την πρώτη», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Γεράσιμος Γερολυμάτος, Director της ΟΝDECK Events και εμπνευστής του Yacht Show ευχήθηκε να γίνει η έκθεση « μία πολυεπίπεδη πλατφόρμα επικοινωνίας, μία πύλη και ένα ορμητήριο προς το πιο όμορφο νησιώτικο σύμπλεγμα του κόσμου». Το Olympic Yacht Show πραγματοποιείται στην Olympic Marine στο Λαύριο και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.  

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News