Business & Finance Κυριακή 3/10/2021, 11:33
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός: Αισιοδοξία για έσοδα 12 δισ. ευρώ μέσα στο 2021

Δηλαδή σχεδόν τα 2/3 σε σχέση με τα επίπεδα του 2019

Τουρισμός: Αισιοδοξία για έσοδα 12 δισ. ευρώ μέσα στο 2021

Αισιόδοξος ότι ο ελληνικός τουρισμός θα ξεπεράσει τον στόχο για έσοδα αντίστοιχα του 50% – 60% των εσόδων του 2019 εμφανίζεται ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και διευθύνων σύμβουλος της Sani/Ikos, Ανδρέας Ανδρεάδης.  

Πιο συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter, προεξοφλεί ότι ο φετινός τουρισμός θα έχει συνολικά έσοδα κοντά στα 12 δισ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν τα 2/3 των εσόδων της προ πανδημίας (19 δισ. ευρώ το 2019). 

Η εν λόγω επίδοση οφείλεται, κατά τον ίδιο, τόσο στην αισθητή αύξηση των εσόδων ανά επισκέπτη (>20%) αλλά και στο γεγονός ότι τα έσοδα της περιόδου Αυγούστου – Οκτωβρίου αναμένεται να διαμορφωθούν στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. 

Εξίσου αισιόδοξος, όμως, δηλώνει και για το επόμενο έτος, γνωστοποιώντας ότι οι πρώτες προκρατήσεις από την Αγγλία για το 2022 είναι «εξαιρετικές». 

«Το πλήρες τουριστικό come-back της χώρας είναι πλέον ορατό» σχολιάζει τέλος ο κ. Ανδρεάδης. 

Διαβάστε επίσης: CNN: Ένας κρυφός ελληνικός προορισμός στα 20 ομορφότερα μέρη της Ευρώπης

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις του, τότε αναμφίβολα θα πρόκειται για ένα μεγάλο επίτευγμα του ελληνικού τουρισμού, συμβάλλοντας αφενός στην ταχύτερη ανάκαμψη, αφετέρου στη βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας. 

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, ότι μια σειρά επενδυτικών οίκων και οικονομικών φορέων έχουν προχωρήσει στην αισθητή αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τη μεταβολή του ΑΕΠ. Από την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομικών έχει ανεβάσει τον στόχο από το 3,6% στο 6,1%.

Διαβάστε επίσης: Sani/Ikos: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο στην Ισπανία

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News