Business & Finance Κυριακή 12/09/2021, 14:56
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κ. Μητσοτάκης: Έτσι κερδίσαμε το στοίχημα στον τουρισμό

Κ. Μητσοτάκης: Έτσι κερδίσαμε το στοίχημα στον τουρισμό

Για πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα στον τουρισμό και για τον Σεπτέμβριο, ύστερα από ένα ισχυρό δίμηνο (Ιουλίου – Αυγούστου) έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η χώρα κέρδισε το στοίχημα που έθεσε στο μέτωπο αυτό, και πιθανόν να ξεπεράσει τον πήχυ που είχε τεθεί. Όπως είπε τα καλά αποτελέσματα ήρθαν γιατί υπήρχε σχέδιο. Κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχωρεί στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ ξεκαθάρισε εξάλλου ότι η χώρα δεν πρόκειται να ξανακλείσει. 

«Είχαμε σχέδιο. Από το Ψηφιακό Πιστοποιητικό μέχρι την ξεκάθαρη επικοινωνία και σαφή πρωτόκολλα. Ανοίξαμε τον τουρισμό με ασφάλεια» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Αυτό που πετύχαμε στην πανδημία είναι ότι είχαμε περισσότερα εισοδήματα χωρίς κατ’ ανάγκη να έχουμε την ίδια αύξηση των επισκεπτών».

Σημείωσε ακόμη πως «υπάρχουν προορισμοί που φτάνουν στα απόλυτα όριά τους» και πως η κυβέρνηση δεν θα διστάσει «για κάποιους από αυτούς να πάρει πιο δραστικά μέτρα. Για παράδειγμα, δεν μπορεί ένα νησί να εξυπηρετεί ταυτόχρονα 5πέντε κρουαζιερόπλοια. Πρέπει να προστατεύσουμε τον πυρήνα του προϊόντος μας».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News