Business & Finance Δευτέρα 6/09/2021, 17:03
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα λάθη που πρέπει να αποφεύγετε κλείνοντας αεροπορικά εισιτήρια

Τα λάθη που πρέπει να αποφεύγετε κλείνοντας αεροπορικά εισιτήρια

Οι επιβάτες στο ίδιο ακριβώς αεροπλάνο, ακόμη και αυτοί που κάθονται σε ακριβώς διπλανές θέσεις είναι πολύ πιθανό πως έχουν πληρώσει εντελώς διαφορετική τιμή για τα εισιτήριά τους. Η συχνότατη αυτή διαφορά που υπάρχει στα αεροπορικά εισιτήρια οφείλεται στην τεράστια και «μοναδική κινητικότητα» που παρουσιάζεται στις τιμές αυτές, σύμφωνα με τον Scott Keyes, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Scott’s Cheap Flights.

Αυτή η μοναδική διακύμανση των τιμών σημαίνει παράλληλα ότι οι αγοραστές και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ψωνίζουν και να αναζητούν με διαφορετικούς τρόπους όταν κοιτάζουν για νέους προορισμούς. Μάλιστα, ο Keyes σημειώνει ότι «κανείς δεν προγραμματίζει να κλείσει ακριβές πτήσεις», απλώς «καταλήγουμε να κλείνουμε ακριβές πτήσεις». Υπάρχουν ωστόσο δύο βασικές συμβουλές, με τις οποίες μπορεί κανείς να αποφύγει ένα ακριβό εισιτήριο.

Μην καθυστερείτε να κλείσετε

Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή για να κλείσει εισιτήριο, ελπίζοντας ότι θα πετύχει κάποια καλύτερη προσφορά. Αυτή η συμπεριφορά, μαζί με τη διαγραφή των cookies προκειμένου να πέσουν οι τιμές, είναι υπεραισιόδοξη τακτική, η οποία πολλές φορές οδηγεί στο κλείσιμο πανάκριβων εισιτηρίων.

Ο Keyes σημειώνει ότι η εποχή που οι τιμές υποχωρούσαν την τελευταία στιγμή έχει ξεπεραστεί προ πολλού. Το κλειδί είναι να ψάχνει κανείς για εισιτήρια λίγο καιρό πριν την πτήση, ούτε πολύ νωρίς ούτε πολύ αργά. Για τις πτήσεις εσωτερικού, αυτή η περίοδος ορίζεται μεταξύ ενός και τριών μηνών. Για τις διεθνείς πτήσεις είναι μεταξύ 2 και οχτώ μηνών.

Μην βασίζεστε στις τιμές σε παλαιότερα εισιτήρια

Πολλοί ταξιδιώτες βασίζουν τις προσδοκίες τους σε τιμές που πλήρωσαν στο τελευταίο του ταξίδι. Ωστόσο, πρέπει αντιθέτως να κοιτάζουν τις καλύτερες προσφορές που υπάρχουν την εκάστοτε περίοδο. Για παράδειγμα, κάποιος που έχει πληρώσει 500 ευρώ για να πάει στο Παρίσι, δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να πληρώσει 500 ευρώ και για την επιστροφή του, παρότι μπορεί με την πρώτη ματιά να του φανεί φυσιολογικό.

Αντίστοιχα, εάν παρατηρούν ότι η τιμή παραμένει στα ίδια επίπεδα επί πολλές ημέρες δεν σημαίνει ότι αυτή είναι η καλύτερη. «Οι τιμές μπορεί να μείνουν στο ίδιο επίπεδο για πολύ καιρό και μετά να υποχωρήσουν από το πουθενά», τονίζει ο Keyes.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News