Business & Finance Παρασκευή 20/08/2021, 17:06
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γερμανία: Σε καραντίνα όσοι ανεμβολίαστοι επιστρέφουν από Κρήτη – Νότιο Αιγαίο

Στις υψηλού ρίσκου περιοχές οι δύο ελληνικές περιφέρειες

Γερμανία: Σε καραντίνα όσοι ανεμβολίαστοι επιστρέφουν από Κρήτη – Νότιο Αιγαίο

Στις υψηλού κινδύνου περιοχές τοποθέτησε την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο η κυβέρνηση της Γερμανίας, σε μια κίνηση που συνδέεται άρρηκτα με τη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις δύο ελληνικές περιφέρειες.

Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι όσοι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες επιστρέφουν από τις εν λόγω περιοχές υποχρεούνται να τεθούν σε προληπτική καραντίνα 10 ημέρων (πέντε ημέρες σε περίπτωση αρνητικού τεστ).

Από την παραπάνω υποχρέωση εξαιρούνται, φυσικά, όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν νοσήσει από την Covid.

Το μέτρο, το οποίο είναι άγνωστο σε τι βαθμό θα επηρεάσει τον ελληνικό τουρισμό, θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την προσεχή Τρίτη.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εν λόγω απόφαση εκτιμάται ότι θα επιδεινώσει την εικόνα της Ελλάδας ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού, ιδίως αυτή την περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας πολλές χώρες της Ευρώπης αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την παραλλαγή Δέλτα.

Την ίδια ώρα, βέβαια, οι μέχρι στιγμής ενδείξεις για την πορεία του ελληνικού τουρισμού προμηνύουν έναν πολύ καλό Αύγουστο, ο οποίος κινείται κοντά στα επίπεδα του 2019.

Με δεδομένη, ωστόσο, τη ζημιά όλων των προηγούμενων μηνών, το μεγάλο στοίχημα του κλάδου είναι η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν τόσο τον Σεπτέμβριο όσο και τον Οκτώβριο..

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News