ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Προσπάθεια να τονωθεί ο τουρισμός στην Εύβοια

φωτ. InTime News

Να τονώσει μέσα από τον κοινωνικό τουρισμό την τοπική οικονομία της Βόρειας Εύβοιας προσπαθεί η κυβέρνηση. Τις ημέρες των πυρκαγιών οι τουρίστες έφυγαν από την περιοχή, όπως ήταν λογικό αφήνοντας  τις διακοπές τους στη «μέση» .

Όλο αυτό διάστημα οι κάτοικοι προσπαθούν να αλλάξουν σελίδα και να περάσουν στην επόμενη ημέρα. Πολλοί ήταν αυτοί που είχαν σχεδιάσει φέτος τις διακοπές τους για την Εύβοια. Παρόλα αυτά η ιδέα των διακοπών σε μια περιοχή που έχει γίνει στάχτη οδήγησε τους περισσότερους να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους.Παράγοντες του τουρισμού της Β. Εύβοιας  κάνουν έκκληση ακόμη και τώρα οι τουρίστες να τους επισκεφθούν ακόμη και εάν η μαγεία της περιοχής έχει χαθεί.

Την προσπάθεια οι παραθεριστές να επισκεφθούν και φέτος την Β Εύβοια στηρίζει και το Υπουργειο Εργασιας. Από χθες, 19 Αυγούστου 2021, διπλασιάζεται από 6 σε 12 βράδια η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων για τουριστικά καταλύματα του μητρώου παροχών του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Ευβοίας, στο πλαίσιο των μέτρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. 

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 31 Ιουλίου 2022 σε τουριστικά καταλύματα του μητρώου παρόχων του ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ενισχυμένο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως τις 30 Ιουνίου 2022 μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με κωδικούς TAXISnet ή ΟΑΕΔ στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-koinonikou-tourismou

 

Η Εύβοια ήταν μέσα στις top προτιμήσεις  κοινωνικού τουρισμού

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου ενεργοποιήθηκαν συνολικά 47.000 επιταγές του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2020 – 2021 του ΟΑΕΔ, σε τουριστικά καταλύματα της χώρας, καθώς και 2.182 επιταγές ακτοπλοϊκής μεταφοράς. Συνολικά, κατά το 12μηνο διάστημα από 1 Αυγούστου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021, 197.175 δικαιούχοι και ωφελούμενοι έκαναν διακοπές σε τουριστικά καταλύματα μέσω κοινωνικού τουρισμού, ενώ ενεργοποιήθηκαν και 21.192 επιταγές ακτοπλοϊκής μεταφοράς.

 

Ενδεικτικά, οι 3 περιφερειακές ενότητες με τον μεγαλύτερο αριθμό ενεργοποιημένων επιταγών σε τουριστικά καταλύματα κατά το διάστημα 16-31 Ιουλίου 2021 είναι η Χαλκιδική, η Εύβοια και η Πιερία.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News