Business & Finance Παρασκευή 13/08/2021, 12:09
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γ. Ρέτσος: Η πορεία του τουρισμού εξελίσσεται με το πλέον θετικό σενάριο

Γ. Ρέτσος: Η πορεία του τουρισμού εξελίσσεται με το πλέον θετικό σενάριο

Με το πλέον θετικό σενάριο εξελίσσεται η πορεία του τουρισμού από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος σε ανάρτησή του.

Όπως τονίζει ο ίδιος, βασικό μέλημα τώρα, πρέπει να είναι η συνέχιση λειτουργίας Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, αλλά και μετά. Αυτό, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, μπορεί να γίνει μόνο με τήρηση μέτρων και αύξηση των εμβολιασμών.



Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή αναφορά του και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως «τα στοιχεία από τον τουρισμό είναι μέχρι στιγμής ενθαρρυντικά και αν συνεχίσουμε έτσι θα πετύχουμε να ξεπεράσουμε τους στόχους που είχαμε θέσει».

Όπως έγραφε πρόσφατα το moneyreview.gr οι διεθνείς αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου έχουν ανακτήσει σχεδόν το 81% των μεγεθών της αντίστοιχης περιόδου του 2019, ενώ σε ορισμένους προορισμούς κινούνταν σε νούμερα υψηλότερα από αυτά της αντίστοιχης περιόδου του 2019 που αποτέλεσε και περίοδο ιστορικά υψηλών επιδόσεων.

Εάν η δυναμική αυτή όσον αφορά στις διεθνείς αφίξεις παραμείνει αλώβητη από την εξέλιξη της πανδημίας και κυρίως από την αρνητική δημοσιότητα και ανησυχία που προκάλεσαν διεθνώς οι εικόνες από τις καταστροφικές πυρκαγιές, εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί, ίσως και να υπερκεραστεί, ο στόχος της ανάκτησης του 50% των ταξιδιωτικών εισπράξεων του 2019 – οι οποίες είχαν διαμορφωθεί στα 18, 2 δισεκατομμύρια. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News