Business & Finance Τρίτη 3/08/2021, 15:01
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός: Στην «πορτοκαλί» λίστα του Ισραήλ η Ελλάδα

Τουρισμός: Στην «πορτοκαλί» λίστα του Ισραήλ η Ελλάδα

Πληθαίνουν τα καμπανάκια για τον ελληνικό τουρισμό. Tο Ισραήλ έθεσε τη χώρα μας στη λίστα της «αυστηρής προειδοποίησης», γνωστή και ως «πορτοκαλί» λίστα . Η Κνεσέτ ενέκρινε τη σχετική εισήγηση του ισραηλινού υπουργείου Υγείας η οποία περιλαμβάνει αρκετές ακόμη ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και τις ΗΠΑ εξαιτίας των έξαρσης των κρουσμάτων που έχει πυροδοτήσει η μετάλλαξη Δέλτα. 

Μαζί με την Ελλάδα στην πορτοκαλί λίστα μπαίνουν Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Τσεχία, Αίγυπτος, Κούβα, Ρουάντα και Τυνησία. Ήδη ήταν στη λίστα Κύπρος, Τουρκία, Βρετανία, Γουατεμάλα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αρκετές αφρικανικές χώρες. 

Οι Ισραηλινοί επιτρέπεται να ταξιδέψουν στις «πορτοκαλί» χώρες, αλλά θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών όταν επιστρέψουν στο Ισραήλ, γεγονός που λειτουργεί αποθαρρυντικά για κάποιους. Η περίοδος της καραντίνας μοπρεί πάντως να περιοριστεί στις 7 ημέρες εφόσον επιδείξουν δύο αρνητικά μοριακά τεστ.

Σημειώνεται ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ εξέδωσαν το βράδυ οδηγία για τη χώρα μας, καλώντας τους Αμερικανούς να αποφεύγουν να ταξιδεύουν σε αυτή εξαιτίας της επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News