Business & Finance Παρασκευή 9/07/2021, 11:56
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρετανία: Τριπλασιάστηκαν οι κρατήσεις για την Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι από τους κερδισμένους καθώς οι κρατήσεις της τελευταίες στιγμής έχουν τριπλασιαστεί, επισήμανε εκπρόσωπος της Thomas Cook

Βρετανία: Τριπλασιάστηκαν οι κρατήσεις για την Ελλάδα

Η αλλαγή πλεύσης της βρετανικής κυβέρνησης όσον αφορά στη δυνατότητα ταξιδιού προς τις «πορτοκαλί» χώρες, άνευ καραντίνας κατά την επιστροφή, έδωσε το έναυσμα σε χιλιάδες Βρετανούς να κλείσουν αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία.

Το μέτρο αυτό τίθεται σε εφαρμογή από τις 19 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, προκαλώντας εκτίναξη στις κρατήσεις.

Στην Easy Jet οι κρατήσεις των Βρετανών τουριστών προς την Ελλάδα, την Ισπανία και Πορτογαλία κ.α αυξήθηκαν έως και κατά 400%. 

H Thomas Cook τόνισε ότι οι κρατήσεις εισιτηρίων για τις «πορτοκαλί» χώρες έχουν διπλασιαστεί. Η Ελλάδα είναι από τους κερδισμένους καθώς οι κρατήσεις της τελευταίες στιγμής έχουν τριπλασιαστεί, επισήμανε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το μέτρο ισχύει για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς ή για όσους είναι κάτω των 18 ετών.

Προτού επιστρέψουν στην πατρίδα τους, οι Βρετανοί θα πρέπει να κάνουν τεστ Covid, αλλά και να υποβληθούν σε μοριακό τεστ την ημέρα της επιστροφής τους.

Σημειώνεται ότι στις 19 Ιουλίου θα χαλαρώσουν και οι υπόλοιποι περιορισμοί στη Βρετανία.

Εκείνη την περίοδο αρχίζουν οι σχολικές διακοπές στη Βρετανία, εκτιμάται συνεπώς ότι θα δοθεί ώθηση στην τουριστική βιομηχανία, η οποία έχει πληγεί από τους περιορισμούς στις μετακινήσεις.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News