Business & Finance Παρασκευή 28/05/2021, 06:45
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αποκαλυπτήρια για το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό

Αποκαλυπτήρια για το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό

To ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό EU Digital COVID Certificate, το οποίο θα διευκολύνει τα ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσιάζει αυτή την ώρα ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκη, παρουσία του πρωθυπουργού, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ).

Κατά τη χθεσινή ομιλία στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες δήλωσε πως νιώθει περήφανος για τη συμβολή της Ελλάδας σε δύο μεγάλα ευρωπαϊκά βήματα προς την μετα-Covid εποχή. «Την από κοινού προμήθεια εμβολίων και την έκδοση του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Covid που θα επιτρέψει και πάλι στους πολίτες μας να ταξιδέψουν με ασφάλεια» ανέφερε ο πρωθυπουργός .

Στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό αναφέρθηκε και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. Σημείωσε πως για το πιστοποιητικό αυτό η Ελλάδα και η ΕΕ εργάστηκαν χέρι-χέρι. «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους πρώτους που προώθησαν την ιδέα να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις, μεταξύ άλλων, για τους εμβολιασμένους πολίτες. Και μπορώ με περηφάνια να πω ότι το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό θα μπορεί να τεθεί σε ισχύ ήδη από τον Ιούνιοα» ανέφερε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News