ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τ. Lattig ( American Airlines): Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε στην Αθήνα

Τ. Lattig ( American Airlines):  Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε στην Αθήνα

Ακούμε από τους πελάτες μας ότι ανυπομονούν για διακοπές, καθώς και επανένωση με φίλους και συγγενείς στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες τονίζει μιλώντας στην «Κ» ο Διευθύνων Σύμβουλος της American Airlines για τις χώρες EMEA και υπεύθυνος Πωλήσεων Tom Lattig. Εκτιμά πως η ζήτηση για ταξίδια θα αυξηθεί περεταίρω και δηλώνει ενθουσιασμένος που η αεροπορική του επιστρέφει στην Αθήνα με τρία απευθείας καθημερινά δρομολόγια από τις ΗΠΑ.

Εμφανίζεται πρακτικά βέβαιος για την ανάκαμψη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας μεσοπρόθεσμα και σημειώνει μάλιστα πως «σε ορισμένες από τις διεθνείς μας αγορές μικρών αποστάσεων, από τις ΗΠΑ προς το Μεξικό και τη Λατινική Αμερική, βλέπουμε ήδη ότι τα επίπεδα κρατήσεων ξεπερνούν τα επίπεδα του 2019».

 

Ποια είναι η χωρητικότητα, σε όρους διαθέσιμων θέσεων, που σχεδιάζετε αυτό το καλοκαίρι για την Ελλάδα;

Τ. Lattig ( American Airlines):  Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε στην Αθήνα-1Η American Airlines ανυπομονεί να επανασυνδέσει την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες αυτό το καλοκαίρι. Η  Ελλάδα υπήρξε από καιρό ένας δημοφιλής προορισμός αναψυχής για Αμερικανούς τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν το όμορφο τοπίο, τον πολιτισμό, την ιστορία, το φαγητό και τις παραδόσεις της ηπειρωτικής Ελλάδας και των ελληνικών νησιών. Από τον Ιούνιο θα εκτελεί δύο καθημερινές πτήσεις από την Αθήνα αυξάνοντάς τις σε τρεις καθημερινές πτήσεις από τα μέσα Αυγούστου έως τα τέλη Οκτωβρίου. Από τις 4 Ιουνίου, η American θα ξεκινήσει μία νέα θερινή υπηρεσία μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης (JFK), στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής συμμαχίας μας με την JetBlue. Επίσης, από τις 4 Ιουνίου, η American θα επανεκκινήσει τις θερινές υπηρεσίες από Αθήνα προς Σικάγο (ORD). Και από τις 17 Αυγούστου θα επανεκκινήσει την υπηρεσία μεταξύ Αθήνας και Φιλαδέλφειας (PHL).

Είναι ευνοϊκές οι τρέχουσες τάσεις κρατήσεων για την Ελλάδα;

Αν και δεν μπορούμε να μοιραστούμε συγκεκριμένα δεδομένα σχετικά με τις κρατήσεις μας για λόγους ανταγωνιστικότητας, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε στην Αθήνα.

Περιμένετε να αυξηθεί περαιτέρω η ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα φέτος;

Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους πελάτες μας όταν είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ισχυρή ζήτηση για ταξίδια αναψυχής και έχουμε δει ότι όταν αίρονται οι περιορισμοί σε τουριστικούς προορισμούς, οι κρατήσεις γρήγορα επανέρχονται. Ακούμε από τους πελάτες μας ότι ανυπομονούν για διακοπές, καθώς και επανένωση με φίλους και συγγενείς στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πότε αναμένετε ότι τα διεθνή ταξίδια θα ανακάμψουν στα επίπεδα του 2019;

Υπάρχει ισχυρή ζήτηση για ταξίδια, ειδικά από ταξιδιώτες αναψυχής. Σε ορισμένες από τις διεθνείς μας αγορές μικρών αποστάσεων από τις ΗΠΑ προς το Μεξικό και τη Λατινική Αμερική, βλέπουμε ήδη ότι τα επίπεδα κρατήσεων ξεπερνούν τα επίπεδα του 2019. Η American θα είναι εδώ όταν οι πελάτες μας θα είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν, και θα είμαστε ακόμη πιο προετοιμασμένοι από ό,τι ήμασταν πριν από την πανδημία.

Εκτός από αμερικανούς ποιες άλλες εθνικότητες αναμένετε να εξυπηρετήσετε από την βόρεια και νότια Αμερική;

Το εκτεταμένο δίκτυο κόμβων μας δίνει πρόσβαση στους πελάτες μας σε εκατοντάδες προορισμούς σε όλη τη Βόρεια Αμερική, την Καραϊβική, τη Λατινική Αμερική, τον Καναδά και όχι μόνο. Από το Σικάγο προσφέρουμε συνδέσεις σε 145 προορισμούς και από τη Φιλαδέλφεια εξυπηρετούμε άλλους 100. Επιπλέον, η νέα συμμαχία της American με την JetBlue σημαίνει ότι οι πελάτες που ταξιδεύουν στη νέα μας υπηρεσία από Αθήνα (ATH) προς Νέα Υόρκη (JFK) μπορούν να απολαύσουν βελτιωμένη συνδεσιμότητα και πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο των Βορειοανατολικών ΗΠΑ. Συνδυαστικά η American και η JetBlue εξυπηρετούν 84 προορισμούς. Για πελάτες που θέλουν να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι συνεργάτες Transatlantic Joint Business των British Airways, Aer Lingus και Iberia, προσφέρουν καταπληκτική εξυπηρέτηση και συνδεσιμότητα από τους κόμβους τους στο Λονδίνο (Heathrow), το Δουβλίνο (DUB) και τη Μαδρίτη (MAD) αντίστοιχα.

Ποιον θεωρείτε ως κύριο ανταγωνιστή σας στις πτήσεις προς Ελλάδα και πόσο ευρεία είναι η κάλυψης της αμερικανικής αγοράς που διαθέτετε για ταξίδια προς την Αθήνα ;

Έχουμε πολλούς ανταγωνιστές και αυτό μας κάνει καλύτερους. Η American μπορεί να προσφέρει στους πελάτες μας όμως απαράμιλλη συνδεσιμότητα σε όλες τις ΗΠΑ, κάτι που προσφέρει τεράστια οφέλη στους πελάτες μας. Η American αναμένει να πετάξει με περισσότερο από το 90% της χωρητικότητας των εγχώριων θέσεών της σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2019 και 80% της χωρητικότητας των διεθνών θέσεών της σε σύγκριση με το 2019. Αυτό είναι ένα πραγματικό πλεονέκτημα για τους πελάτες της American, καθώς το αρκετά μεγάλο μας δίκτυο μειώνει τον αριθμό των συνδέσεων που πρέπει να κάνουν οι πελάτες όταν ταξιδεύουν από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα και αντιστρόφως.

Ποιους τύπους αεροσκαφών θα χρησιμοποιείτε για αυτά τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων;

Η American είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη για το ότι διαθέτει το νεότερο στόλο από οποιονδήποτε αερομεταφορέα των ΗΠΑ. Θα χρησιμοποιούμε έναν συνδυασμό αεροσκαφών ευρείας ατράκτου από την Αθήνα (ATH). Θα λειτουργήσουμε το δρομολόγιο Αθηνών-Νέας Υόρκης (ATH-JFK) με Boeing 777-200 και το δρομολόγιο Αθηνών-Σικάγου/Φιλαδέλφειας (ATH-ORD/PHL) με Boeing 787-8. Όλα με φίλτρα σωματιδίων αέρα υψηλής απόδοσης (HEPA), τα οποία ανανεώνουν τον αέρα καμπίνας κάθε 2-4 λεπτά και φιλτράρουν περισσότερο από το 99% των σωματιδίων που προκαλούν COVID-19.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News