Business & Finance Κυριακή 25/04/2021, 07:16
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

FAZ: Για ρακές στην Κρήτη ο επικεφαλής του TUI

FAZ: Για ρακές στην Κρήτη ο επικεφαλής του TUI

Ο γερμανικός TUI, ο μεγαλύτερος tour operator στον κόσμο, δεν έχει κρύψει τις υψηλές του προσδοκίες για το ελληνικό καλοκαίρι. Και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου δεν κρύβει την αδυναμία του για τη χώρα μας, στην οποία μεταφέρει πάνω από τρία εκατομμύρια τουρίστες ετησίως. 

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung εξέφρασε την αισιοδοξία του για «ασφαλείς διακοπές» το καλοκαίρι. Ερωτηθείς πότε και πού έκανε τελευταία φορά διακοπές ο ίδιος, αποκάλυψε οτι είχε επιλέξει την Κρήτη.

«Πέρσι είχα πάει στην Κρήτη. Συνήθως ταξιδεύω γύρω στις 170 ημέρες τον χρόνο λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων για την TUI. Αλλά προς το παρόν, όπως και οι περισσότεροι, εργάζομαι εξ αποστάσεως ή από το σπίτι».

Ο επικεφαλής της TUI είναι βέβαιος ότι μόλις ανοίξουν τα σύνορα ο τουριστικός κλάδος θα επανέλθει στους ρυθμούς ανάπτυξης του πρόσφατου παρελθόντος. «Ακόμα και μέσα στην κρίση, τι συνέβη; Μόλις άνοιγε ένας προορισμός για τον τουρισμό, όποιος και αν ήταν αυτός, είχαμε εκτίναξη των κρατήσεων πριν περάσουν 24 ώρες», λέει ο Φρίντριχ Γιούσεν, για να αναφέρει το χαρακτηριστικό παράδειγμα της Μαγιόρκας.

«Θεωρητικά η Μαγιόρκα δεν είναι περιζήτητος προορισμός για το Πάσχα, γιατί κάνει ακόμη κρύο. Οι Κανάριες Νήσοι έχουν μεγαλύτερη ζήτηση. Αλλά μόλις άνοιξε ο τουρισμός για τη Μαγιόρκα λόγω μειωμένων κρουσμάτων, οι πτήσεις έκλεισαν τόσο γρήγορα, ώστε προσθέσαμε άλλα 60 έκτακτα δρομολόγια. Και πάλι όμως η κίνηση ήταν ελάχιστη σε σύγκριση με ένα φυσιολογικό καλοκαίρι στη Μαγιόρκα. Άλλωστε είχε ανοίξει μόλις το ένα στα δέκα ξενοδοχεία».

Πρώτη η Ελλάδα στις προτιμήσεις των Γερμανών 

Όπως έχει γράψει το MoneyReview η χώρα μας βρίσκεται φέτος στην πρώτη θέση μεταξύ των προτιμήσεων των Γερμανών που θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό με την Κρήτη να είναι ο κορυφαίος προορισμός. Συνολικά τρεις ελληνικοί προορισμοί, η Κρήτη αλλά και η Ρόδος και η Κως βρίσκονται στις πέντε κορυφαίες προτιμήσεις των Γερμανών, σύμφωνα με τα στοιχεία για τη φετινή σεζόν. Το γεγονός πως η Ελλάδα εμφανίζεται πλέον σε καλύτερη θέση με την Ισπανία, η οποία παραδοσιακά επικρατεί της χώρας μας κρίνεται λίαν ενθαρρυντικό. Ιδιαίτερη κίνηση παρουσιάζουν και οι κρατήσεις για την Κέρκυρα και την Ζάκυνθο όταν συμπεριληφθεί και η βρετανική αγορά.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News