Business & Finance Παρασκευή 16/04/2021, 17:59
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

TUI: 300.000 Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι 

Φωτ. ΑΡ

Περί των 300.000 Ρώσων τουριστών αναμένει να στείλει στην Ελλάδα μέσω των κρατήσεών της η TUI Russia κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, σε περίπτωση που η σεζόν ξεκινήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και η εναέρια κυκλοφορία αποκατασταθεί δίχως περιορισμούς.

Αυτό υποστήριξε με δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Τάρας Ντεμούρα, μετά το πέρας της συνάντησης που πραγματοποίησε με τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα σκοπεύει να ξεκινήσει μια πλήρη τουριστική σεζόν στις 14 Μαΐου, και μέχρι τότε να καταργήσει τους περισσότερους από τους περιορισμούς που ισχύουν αυτή τη στιγμή. Ειδικότερα, μετά από αυτήν την ημερομηνία, οι Ρώσοι τουρίστες θα μπορούν να επισκεφθούν τη χώρα εάν έχουν κάνει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, πιστοποιητικό αρνητικού τεστ PCR ή πιστοποιητικό παρουσίας αντισωμάτων.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της TUI Ρωσίας, ο κ.Θεοχάρης βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στη Μόσχα σε επίσημη επίσκεψη. Η χώρα περιμένει με ανυπομονησία τους τουρίστες από τη Ρωσία, επομένως, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο υπουργός πραγματοποιεί συναντήσεις με αξιωματούχους και εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας για να συζητήσουν ένα σχέδιο κοινών δραστηριοτήτων απαραίτητων για την επανάληψη των τουριστικών ταξιδιών με ασφαλή τρόπο.

«Ελπίζουμε ότι μετά την επίσκεψη του κ. Θεοχάρη τόσο η Ρωσία όσο και η Ελλάδα θα λάβουν όλες τις απαραίτητες αποφάσεις. Εάν, όπως αναμενόταν, έως τις 14 Μαΐου, αποφασιστεί η επανέναρξη της εναέριας κυκλοφορίας μεταξύ των χωρών μας, τότε στην τρέχουσα κατάσταση το 2021 θα μπορέσουμε να στείλουμε 300.000 τουρίστες σε ελληνικά θέρετρα », δήλωσε ο κ.Ντεμούρα μετά τη συνάντηση.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της TUI Russia, το άνοιγμα της Ελλάδας θα βοηθήσει στην ανακατανομή των τουριστικών ροών, καθώς τα θέρετρα της Ρωσίας δεν θα μπορούν να δεχτούν όλους λόγω της έλλειψης επαρκούς αριθμού διαβαθμισμένων δωματίων.

Πρόσθεσε ότι εάν η κατάσταση εξελιχθεί ευνοϊκά, το τουριστικό πρακτορείο θα ξεκινήσει πτήσεις τσάρτερ στην Κρήτη από τη Μόσχα και το Αικατερίνμπουργκ, καθώς και στην Κέρκυρα από τη Μόσχα, το Ροστόφ-να-Ντονού και το Καζάν. Επιπλέον, η TUI Russia είναι έτοιμη να προσφέρει στους τουρίστες ταξίδια με βάση τακτικών πτήσεων στην Αθήνα, στα θέρετρα της  Χαλκιδικής, της Πελοποννήσου, στα νησιά της Ζακύνθου και στη Σαντορίνη.

Να σημειωθεί ότι η TUI εμφανίζεται γενικότερα αισιόδοξη για το φετινό καλοκαίρι, καθώς όπως εκτιμάει ο επικεφαλής του ομίλου της Φρίντριχ Τζούσεν, τα επιτυχημένα εμβολιαστικά προγράμματα θα αποτρέψουν την απώλεια μίας ακόμα καλοκαιρινής σεζόν,«Είμαστε αισιόδοξοι για το καλοκαίρι», ανέφερε, μιλώντας στο BBC, καθώς αποκάλυψε ότι μόνο το Μάρτιο, ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός tour operator είχε 2,8 εκατομμύρια κρατήσεις.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη, οι κρατήσεις της για το καλοκαίρι βρίσκονται στο 56% των επιπέδων του 2019, με τις τιμές να έχουν αυξηθεί κατά ένα πέμπτο, καθώς τα νοικοκυριά που εξοικονόμησαν χρήματα κατά τη διάρκεια των lockdowns προτίθενται να ξοδέψουν περισσότερα για τις διακοπές τους.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News