Business & Finance Πέμπτη 1/04/2021, 15:19
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Πράσινο φως» για το πρώτο πανελλαδικά υδατοδρόμιο στη Χαλκιδική

«Πράσινο φως» για το πρώτο πανελλαδικά υδατοδρόμιο στη Χαλκιδική

Τον δρόμο για την ανάπτυξη υδατοδρομίων στην Ελλάδα ανοίγει η έγκριση που δόθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Υπουργείο Ναυτιλίας, για το πρώτο υδάτινο πεδίο στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. 

Τη σχετική έγκριση εξασφάλισε η Med Sea Ηealth η οποία και θα κατασκευάσει το υδάτινο πεδίο στην περιοχή Κάνιστρο στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Miraggio Thermal Spa Resort. 

Για την υλοποίηση της έγκρισης του υδάτινου πεδίου επέλεξε ως ανάδοχο την Ελληνικά Υδατοδρόμια που είναι η πρώτη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των υδατοδρομίων.

Στο εγκεκριμένο υδάτινο πεδίο επιτρέπεται, σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, να πραγματοποιούνται καθημερινά μέχρι έξι ζεύγη πτήσεων (προσθαλάσσωση – αποθαλάσσωση) ανά αεροπορική εταιρεία υδροπλάνων. 

Οι πτήσεις δύνανται να πραγματοποιούνται από αδειοδοτημένα υδατοδρόμια ή/και χερσαία αεροδρόμια (με τη χρήση αμφίβιων υδροπλάνων). 

Με αφορμή την έγκριση ο διευθύνων σύμβουλος της Med Sea Ηealth Αλέξανδρος Γιαννακίδης δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί, με την έγκριση αυτή έγινε πραγματικότητα ένα όνειρο που έχουμε για την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής. Το Miraggio θα αποτελέσει από φέτος την πρώτη πύλη εισόδου και η αρχή αυτή, θα είναι ένα ορόσημο για τον τουρισμό στην Ελλάδα γενικότερα. Η Ελλάδα, με την τεράστια ακτογραμμή και τις πανέμορφες παραλίες της, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες χώρες, όπως οι Μαλδίβες για παράδειγμα, που εδώ και χρόνια έχουν εντάξει τα υδροπλάνα στα μέσα μαζικής μεταφοράς τους. Προορισμοί όπως η Χαλκιδική θα είναι πλέον προσβάσιμοι πιο εύκολα, ενώ οι επισκέπτες που βρίσκονται εδώ θα μπορούν να πεταχτούν σε ένα νησί για εκδρομή, για λίγες επιπλέον μέρες διακοπών ή και το αντίθετο. Πέρα από τα πασίγνωστα νησιά του Αιγαίου και την πρωτεύουσα, πλέον όσοι ονειρεύονται να έρθουν στην Ελλάδα, θα μπορούν να προσεγγίσουν και τόπους λιγότερο γνωστούς και ανεξερεύνητους αλλά εξίσου όμορφους, και να γευτούν την αυθεντική ελληνική φιλοξενία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικά Υδατοδρόμια Τάσος Γκόβας ανέφερε: «Η έγκριση του πρώτου υδάτινου πεδίου είναι μια σημαντικότατη εξέλιξη καθώς θα αποτελέσει τον «πιλότο» για την έγκριση δικτύου υδάτινων πεδίων σε στρατηγικά σημεία τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες. Μέσω των υδάτινων πεδίων θα εξασφαλίζεται η απευθείας πρόσβαση σε τουριστικά θέρετρα, σε πανέμορφες αλλά δυσπρόσιτες παραλίες, σε δημοφιλείς παραθαλάσσιες και παραλίμνιες περιοχές, σε αξιοθέατα μέρη για εκδρομές συνέργειας με την κρουαζιέρα, κ.λ.π. Η εξέλιξη αυτή θα έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια νέα αγορά που θα αναπτύξει περαιτέρω τον ποιοτικό τουρισμό, με όλα τα θετικά που αυτό συνεπάγεται», κατέληξε ο κ. Γκόβας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News