Business & Finance Τετάρτη 24/03/2021, 16:41
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«1821»: Το νέο app του υπουργείου Τουρισμού

Οδηγός περιήγησης σε τόπους και αξιοθέατα

«1821»: Το νέο app του υπουργείου Τουρισμού

Μια νέα εφαρμογή (app) για κινητά τηλέφωνα και φορητές συσκευές, ειδικά για την προβολή σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος σχετικών με το 1821, ανέπτυξαν το υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ).

Πρόκειται, ειδικότερα, για ένα ψηφιακό εργαλείο, το οποίο έχει σχεδιαστεί ως οδηγός περιήγησης σε τόπους και αξιοθέατα ανά την Ελλάδα, τα οποία συνδέονται με σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης.

Η εφαρμογή για το 1821 προσφέρεται δωρεάν και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό της 200ής επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας. Αποσκοπεί δε, στην ενίσχυση και προβολή της ιστορικής μνήμης, σε συνάρτηση με την τουριστική ανάπτυξη, ιδιαίτερα της ελληνικής περιφέρειας.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή δωρεάν στο Google Play (εδώ) και στο App Store (εδώ), και περιλαμβάνει:

  • Μουσεία ανά την Ελλάδα τα οποία σχετίζονται με τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας.
  • Σημεία Ενδιαφέροντος, όπως ηρώα, μνημεία μαχών, φυσικά αξιοθέατα κ.λπ. όπου διαδραματίστηκαν σημαντικά γεγονότα, κτίρια τα οποία σχετίζονται με τη συμβολή αγωνιστών, Ελλήνων και ξένων, στον απελευθερωτικό αγώνα της Ελλάδας.
  • Μοναστήρια ανά την ελληνική επικράτεια, τα οποία συνδέονται με την εθνεγερσία κατά την Επανάσταση αλλά και τα προεπαναστατικά χρόνια.

Η εφαρμογή για το 1821 προς το παρόν διατίθεται μόνο στην ελληνική γλώσσα, ενώ η αγγλόφωνη έκδοση βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας και θα είναι σύντομα διαθέσιμη. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμό, το app προβλέπεται ότι θα ενθαρρύνει τον εσωτερικό τουρισμό και θα συμβάλλει στην ενίσχυση του οδικού τουρισμού. «Η προώθηση εναλλακτικών κινήτρων για τον τουρισμό, όπως η εμβάθυνση στη ζωντανή ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης, αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του υπουργείου Τουρισμού»

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News