Business & Finance Πέμπτη 11/03/2021, 21:37
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

WTTC: Εύσημα στην Ελλάδα για σχέδιο ανοίγματος του τουρισμού

WTTC: Εύσημα στην Ελλάδα για σχέδιο ανοίγματος του τουρισμού

Τα συγχαρητήριά της στο υπουργείο Τουρισμού για το σχέδιο του ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού το 2021 εξέφρασε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) Γκλόρια Γκουεβάρα.

Η κα Γκουεβάρα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το WTTC και τα μέλη του συγχαίρουν την ελληνική κυβέρνηση για τις τεράστιες προσπάθειες και τα στρατηγικά βήματα που κάνει προκειμένου να επιτευχθεί η επανεκκίνηση του παγκόσμιου τουρισμού από τις 14 Μαΐου του 2021. Ο ξεκάθαρος και σαφής οδικός χάρτης προς την ανάκαμψη μπορεί να ανοίξει την πόρτα σε ένα καλοκαίρι με εξαιρετικά αυξημένη τουριστική κίνηση. Όλοι όσοι έχουν στερηθεί τις διακοπές σε ένα ηλιόλουστο μέρος, θα αδημονούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, προσφέροντας παράλληλα μια πολύ σημαντική ενίσχυση στην εθνική οικονομία της χώρας».

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC τόνισε, επίσης, ότι «οι ενέργειες της Ελλάδας δείχνουν ένα δρόμο που θα μπορούσαν και άλλες χώρες να ακολουθήσουν, σε μια προσπάθεια εκκίνησης του ασφαλούς τουρισμού αλλά και αναζωογόνησης της οικονομίας τους μετά από τα πλήγματα της υγειονομικής κρίσης». Αναλύοντας περαιτέρω την ευρύτερη σημασία της ελληνικής πρωτοβουλίας, η κα Γκουεβάρα υπογραμμίζει ότι «η στρατηγική και τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης εναρμονίζονται γενικώς με τις οδηγίες του WTTC. Θεωρούμε ελπιδοφόρο το ότι η Ελλάδα σύντομα θα υποδέχεται ταξιδιώτες με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή με αρνητικό τεστ ή με θετικό τεστ αντιγόνων και μόνον οι θετικοί στον κορονοϊό τουρίστες θα υποχρεώνονται να παραμείνουν σε καραντίνα. Αυτές οι προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα, σε συνδυασμό με τυχαία rapid tests κατά την άφιξη, μαζί με τα αναβαθμισμένα μέτρα υγειονομικής προστασίας, την υποχρεωτική χρήση της μάσκας κ.λπ., θα παράσχουν στους καταναλωτές τις διαβεβαιώσεις που χρειάζονται ώστε να προγραμματίσουν το ταξίδι τους».

Παράλληλα, στην τοποθέτησή της η επικεφαλής του WTTC επισημαίνει τη μεγάλη συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία, αναφέροντας ότι το 20,8% του ΑΕΠ της χώρας, δηλαδή ποσό ίσο με 39,1 δισ. ευρώ, προκύπτει από τον συγκεκριμένο κλάδο, ενώ το 1/5 όλων των θέσεων εργασίας στη χώρα αφορούν στον τουρισμό. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η Ελλάδα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο διεθνή τουρισμό, καθώς είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη».

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News