Business & Finance Σάββατο 9/01/2021, 11:15
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Χ. Θεοχάρης: Ο ελληνικός τουρισμός θα επενδύσει στην ποιότητα

Χ. Θεοχάρης: Ο ελληνικός τουρισμός θα επενδύσει στην ποιότητα

Με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς θα συνεχίσει το υπουργείο Τουρισμού τη νέα χρονιά, το στρατηγικό πρόγραμμα της κυβέρνησης. 

Όπως τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σημειώνοντας ότι ο «τουριστικός κόσμος» θα πρέπει να περιμένει πρωτοβουλίες τόσο σε επιτάχυνση έργων υποδομής, όσο και στην ποιοτική αναβάθμιση του εθνικού τουριστικού προϊόντος.

Δίνοντας το στίγμα των δράσεων του υπουργείου το 2021, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι «δημιουργούμε τις θεσμικές προϋποθέσεις ώστε ο ελληνικός τουρισμός να επενδύσει στην ποιότητα και όχι μόνο στην ποσότητα των τουριστών. Καλλιεργούμε στοχευμένα το ενδιαφέρον για ειδικές μορφές, όπως πχ ο εξαιρετικά προσοδοφόρος τουρισμός ευεξίας και ίασης ή ο γαστρονομικός τουρισμός».

Ο κ. Θεοχάρης χαρακτήρισε πραγματικό άθλο, ότι ο τουριστικός τομέας στην Ελλάδα λειτούργησε και αποκόμισε έσοδα τα οποία μετρώνται στα 4 δισ. ευρώ το 2020. «Μείναμε ζωντανοί και γίναμε σημείο αναφοράς εν μέσω της πανδημικής λαίλαπας. Πέρα από τα μετρήσιμα οφέλη, η εν λειτουργία τουριστική οικονομία του 2020 είναι το μεγάλο κεφάλαιο της Ελλάδας για το αύριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου για το 2021, ο κ. Θεοχάρης εστίασε στον θεσμό των DMMOs (Destination Management Marketing Organizations, οι Οργανισμοί Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών) που, όπως αναφέρει, χρήζει αυξημένης μέριμνας για την στέρεη νομοθετική του θεμελίωση. Παράλληλα, σε τροχιά υλοποίησης είναι και το έργο του εκσυγχρονισμού και της κωδικοποίησης της τουριστικής νομοθεσίας, η αναβάθμιση του νομοθετικού πλαισίου της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, αλλά και τα ζητήματα που αφορούν σε λιμένες και μαρίνες, όπως και η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών κ.α.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News