Business & Finance Πέμπτη 18/05/2023, 09:43
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

EasyJet: Δεδομένη η ζήτηση το καλοκαίρι – Αυξημένες οι τιμές 

EasyJet: Δεδομένη η ζήτηση το καλοκαίρι – Αυξημένες οι τιμές 

Ώθηση από τις υψηλότερες τιμές των εισιτηρίων την καλοκαιρινή περίοδο αιχμής αναμένει η EasyJet καθώς τα αεροπορικά ταξίδια συνεχίζουν την ανάκαμψή τους μετά την πανδημία.

Όπως ανακοίνωσε η αεροπορική χαμηλού κόστους , τα έσοδα ανά θέση, τα οποία περιλαμβάνουν πρόσθετα, όπως χρεώσεις αποσκευών, κινούνται κατά 20% πάνω από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους για το τρίτο τρίμηνο.

Σε δήλωσή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος Johan Lundgren είπε ότι είναι σίγουρος για τη ζήτηση του καλοκαιριού και είπε ότι η EasyJet επεκτείνει τις δραστηριότητες της για πακέτα διακοπών.

Ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε την Πέμπτη, προσαρμοσμένες ζημίες προ φόρων ύψους 411 εκατομμυρίων λιρών στο εποχικά αργό πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου.

Τον περασμένο μήνα, η EasyJet αύξησε τις προβλέψεις της για κέρδη της για δεύτερη φορά φέτος, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη ζήτηση για διακοπές σε θερινούς προορισμούς.

Οι μετοχές της EasyJet έχουν κερδίσει περίπου 60% φέτος, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μελών του Bloomberg World Airlines Index.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News