Business & Finance Πέμπτη 27/04/2023, 07:21
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυτή είναι η «άγνωστη» πόλη του μέλλοντος; 

Αυτή είναι η «άγνωστη» πόλη του μέλλοντος; 

Μία γιορτή διεξάγεται στην πόλη Lusail του Κατάρ. Η μαρίνα με τους φοίνικες που ξεκινά από τον Περσικό Κόλπο είναι γεμάτη πάγκους με φαγητό που αντιπροσωπεύουν σχεδόν κάθε εθνικότητα που ζει στο Κατάρ και η περιοχή σφύζει από ζωή. 

Αυτή είναι η «άγνωστη» πόλη του μέλλοντος; -1
Η μαρίνα και οι πύργοι Katara 

Αυτό το ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Τροφίμων – η επόμενη φορά που θα πραγματοποιηθεί έχει προγραμματιστεί για τις 24 Ιανουαρίου – 4 Φεβρουαρίου 2024 – είναι ένα από τα πολλά γεγονότα στη Lusail. 

Διαφημιζόμενη ως η «Πόλη του Μέλλοντος» του Κατάρ, η κατασκευή της Lusail ξεκίνησε το 2006, πολύ πριν το Κατάρ ανακοινωθεί ως οικοδεσπότης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2022. Ωστόσο, δύσκολα κανείς θα έβρισκε πολλούς ανθρώπους που να την είχαν επισκεφτεί πριν από τη στιγμή που το Grand Lusail Stadium, έγινε η κύρια σκηνή για το τουρνουά ποδοσφαίρου.

Αυτή είναι η «άγνωστη» πόλη του μέλλοντος; -2
Το γήπεδο ποδοσφαίρου 

Όσοι την επισκέφτηκαν, συνειδητοποίησαν ότι υπάρχουν περισσότερα στην πόλη, από μερικούς χώρους εκδηλώσεων. Η Lusail φιλοξενεί μεγάλα εμπορικά κέντρα, θεματικά πάρκα, πληθώρα διεθνών εστιατορίων, νησιά και δύο εμβληματικές νέες προσθήκες στον ορίζοντα του Κατάρ, σημειώνει το CNN.

Οι πύργοι Katara, το σχεδόν κυκλικό κτίριο που έχει σχεδιαστεί με βάση τα σπαθιά που αποτελούν το έμβλημα του Κατάρ, φιλοξενεί δύο πολυτελή ξενοδοχεία, το Fairmont Doha και το Raffles Doha που αποτελείται μόνο από σουίτες και είναι το πρώτο ξενοδοχείο έξι αστέρων της χώρας. 

Δεκαεννέα οικιστικές, επιχειρηματικές και μικτές συνοικίες αποτελούν τη Lusail, μερικές πιο ανεπτυγμένες από άλλες – καθώς η πόλη είναι ακόμα υπό κατασκευή. 

Αυτή είναι η «άγνωστη» πόλη του μέλλοντος; -3
Οι Lusail Plaza Towers

Παράλληλα, το πολυαναμενόμενο Μουσείο Lusail, το οποίο είναι ακόμη υπό κατασκευή, σχεδιάστηκε από Ελβετούς αρχιτέκτονες και θα έχει εκθέματα ανατολίτικης τέχνης, ενώ αναμένεται να ανοίξει το 2029.

Και αυτά είναι μόνο μερικά από όσα φαίνεται πως έχει να προσφέρει η πόλη. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Στο Ντουμπάι η άμμος κοστίζει… χρυσάφι 

Πριν τον «μαύρο χρυσό», τα μαργαριτάρια: Το παρελθόν μιας από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου

Ποια χώρα κατασκευάζει κλιματιζόμενο δρόμο δύο χιλιομέτρων;

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News