Business & Finance Πέμπτη 30/03/2023, 13:19
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ρεκόρ στις πτήσεις με ιδιωτικά τζετ στην Ευρώπη – Πού πηγαίνουν τα περισσότερα

Περισσότερες από τις μισές ιδιωτικές πτήσεις στην Ευρώπη, ήταν εξαιρετικά σύντομες διαδρομές.

Ρεκόρ στις πτήσεις με ιδιωτικά τζετ στην Ευρώπη – Πού πηγαίνουν τα περισσότερα

Δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα διατεθειμένοι οι Ευρωπαίοι, να βάλουν τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης πάνω από την πολυτέλειά τους, καθώς παρά το γεγονός ότι είναι ευρέως γνωστό το αρνητικό αποτύπωμα των αεροπορικών πτήσεων στο περιβάλλον μας, ρεκόρ σημείωσαν οι πτήσεις με ιδιωτικά -κιόλας- τζετ. 

Ανάλυση που δημοσιεύθηκε από την Greenpeace έδειξε ότι ο αριθμός των πτήσεων ιδιωτικών τζετ στην Ευρώπη πέρυσι, αυξήθηκε κατά 64% φτάνοντας στο υψηλό ρεκόρ των 572.806. Οι εκπομπές ιδιωτικών αεροσκαφών, που υπερδιπλασιάστηκαν στην Ευρώπη το 2022, υπερέβησαν τις ετήσιες κατά κεφαλήν εκπομπές άνθρακα των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερες από τις μισές (55%) ιδιωτικές πτήσεις στην Ευρώπη πέρυσι, ήταν εξαιρετικά σύντομες διαδρομές κάτω των 750 χιλιομέτρων, τόνισε η Greenpeace, σύμφωνα με το CNBC, σημειώνοντας ότι αυτά ήταν ταξίδια που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν με τρένο ή πλοίο.

Τα εν λόγω ευρήματα της ανάλυσης έρχονται σε μια εποχή που η Ευρώπη βρίσκεται σε μια σφοδρή χειμερινή ξηρασία, μετά το πιο ξηρό καλοκαίρι εδώ και τουλάχιστον 500 χρόνια. Οι επιστήμονες προειδοποίησαν στα τέλη Ιανουαρίου ότι η έλλειψη υπόγειων υδάτων σε ολόκληρη την ήπειρο σήμαινε ότι η κατάσταση του νερού ήταν πλέον «πολύ επισφαλής».

«Η ανησυχητική αύξηση των πτήσεων με ιδιωτικά τζετ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όλη την κλιματική επιστήμη που μας λέει να μειώσουμε αμέσως τις εκπομπές CO2 για να αποτρέψουμε την ολοκληρωτική καταστροφή», δήλωσε η Klara Maria Schenk, ακτιβίστρια μεταφορών για την εκστρατεία Mobility for All της Greenpeace.

Η ανάλυση διαπίστωσε ότι οι χώρες με τις περισσότερες πτήσεις ιδιωτικών τζετ στην Ευρώπη πέρυσι, ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία. Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για πτήσεις ιδιωτικών τζετ ήταν η Νίκαια, το Παρίσι, και η Γενεύη.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Αυτό το Boeing 747 των 350 εκατ. δολαρίων έχει πετάξει μόλις 30 ώρες – Γιατί πηγαίνει για σκραπ;

Μέσα σε μία πτήση-φάντασμα: Πώς είναι να είσαι ο μοναδικός επιβάτης;

Ιδιωτικό παλάτι: Ποιος θα μείνει στο σπίτι των 200 εκατ. στερλινών 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News