Business & Finance Κυριακή 26/03/2023, 11:25
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 15% περισσότερες από το 2019 οι προγραμματισμένες πτήσεις στην Ελλάδα φέτος

Κατά 15% περισσότερες από το 2019 οι προγραμματισμένες πτήσεις στην Ελλάδα φέτος

Η φετινή χρονιά ξεκινά με ιδιαίτερη δυναμική για τον τουρισμό, σε συνέχεια άλλωστε και της περσινής, σημειώνει η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, επισημαίνοντας ότι φέτος, οι προγραμματισμένες πτήσεις υπολογίζονται σε 15% παραπάνω από το 2019, πριν την πανδημία.

«Το 2022 ο τουρισμός ξεπέρασε κάθε προσδοκία φτάνοντας, παρά τις παγκόσμιες κρίσεις, τα έσοδα του 2019, με την καλύτερη επίδοση στην ιστορία μας στις τρεις μεγαλύτερες αγορές μας – Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία. Είχαμε, επίσης, επέκταση της σεζόν, αλλά και αυξημένο ρόλο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο ελληνικό τουριστικό πακέτο», είπε η κ. Ζαχαράκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Φέτος τον Ιανουάριο τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 72% και οι αφίξεις 86% σε σχέση με το 2022. Το δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου είχαμε αύξηση 51% σε σχέση με πέρυσι στα περιφερειακά αεροδρόμια, πρόσθεσε.  

Επιπλέον, μίλησε για μία ακόμα πιο ποιοτική υποδομή φιλοξενίας: τα τελευταία τέσσερα χρόνια δημιουργήθηκαν 200 νέες 5στερες μονάδες (αύξηση 35%), άλλες τόσες 4στερες και δημιουργούνται συνεχώς νέες.

Όσο για τους στόχους, εφόσον μετά τις εκλογές βρεθεί στο υπουργείο Τουρισμού, η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε πρώτον στην περαιτέρω ενίσχυση της ποιότητας, ισορροπίας και βιωσιμότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, δεύτερον στην ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και των μοναδικών εμπειριών που προσφέρει η χώρα μας στην τουριστική προσφορά μας και τρίτον, στην αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News