Business & Finance Τρίτη 5/01/2021, 19:46
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Τουρισμού

Αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Τουρισμού

Το μεσημέρι έλαβε χώρα η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Τουρισμού, με τον απερχόμενο υφυπουργό, Μάνο Κόνσολα, να παραδίδει την σκυτάλη στη Σοφία Ζαχαράκη.

Το «παρών» έδωσε και ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τη νέα υφυπουργό, ευχαρίστησε τον κ. Κόνσολα για τη συνεργασία και τη σημαντική συμβολή του.

«Oι ιδιαίτερες συνθήκες δεν πρέπει να μας αποτρέψουν από το να εκφράσουμε αυτά που περάσαμε μαζί. Κλήθηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη κρίση» σημείωσε, χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη φετινή τουριστική σεζόν.

«Χωρίς τον Μάνο Κόνσολα, χωρίς τη γνώση του, την εμπειρία του και την καθημερινή συζήτηση μαζί του τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά και για τον ελληνικό τουρισμό αλλά και για εμένα τον ίδιο» συμπλήρωσε, στο ίδιο πλαίσιο.

Ειδική μνεία όμως, έκανε και στις προκλήσεις της επόμενης περιόδου, χαιρετίζοντας την εμπλοκή της κυρίας Ζαχαράκη με το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού. «Η Σοφία είναι ένας νέος άνθρωπος με όραμα για τον τουρισμό και με όρεξη για δουλειά και χαίρομαι πάρα πολύ που θα είμαστε μαζί  για να αντιμετωπίσουμε κατάματα τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας και τις προκλήσεις αυτής της κομβικής για την ανάκαμψη του τουρισμού χρονιάς».

«Είμαστε ήδη σε προετοιμασία. Οι καμπάνιες ήδη κτίζονται από τον ΕΟΤ και έχουμε να κάνουμε πολλά και στον θεματικό τουρισμό και στην τουριστική εκπαίδευση. Σε ευχαριστώ που είσαι εδώ και που έχεις την όρεξη και τη διάθεση να μας βοηθήσεις» κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κόνσολας υπενθύμισε το «διακριτό και ορατό έργο» που ολοκληρώθηκε κατά τη θητεία του, παραπέμποντας στα εξής δύο νομοσχέδια:

  • Το πρώτο για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης
  • Το δεύτερο για την περιφερειακή ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

«Η κυβέρνηση, είμαι σίγουρος, ότι θα συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο και η νέα ηγεσία του υπουργείου θα ολοκληρώσει τα δυο αυτά σημαντικά νομοσχέδια. Εύχομαι στη νέα Υφυπουργό Τουρισμού καλή θητεία και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει».

Τέλος, η νέα υφυπουργός δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη για την ανάληψη των νέων καθηκόντων της, ενώ χαιρέτισε το έργο που παραλαμβάνει από τον προκάτοχό του.

«Είμαι σίγουρη πως σε μια δύσκολη χρονιά για τη χώρα ο τουρισμός όχι μόνο θα σταθεί όρθιος αλλά θα αποτελέσει και τον καταλύτη εξόδου της χώρας από την κρίση» κατέληξε η κυρία Ζαχαράκη, η οποία μέχρι πρότινος βρισκόταν στο υπουργείο Παιδείας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News