Business & Finance Παρασκευή 17/03/2023, 12:51
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

bluegr Hotels & Resorts: Eργασιακό περιβάλλον πέντε αστέρων

Μέσα από μια σειρά ηθικών εργασιακών πρακτικών, η bluegr Hotels & Resorts έχει κερδίσει το στοίχημα της ικανοποίησης και διατήρησης των εργαζομένων της σε έναν από τους πιο απαιτητικούς κλάδους εύρεσης προσωπικού.

bluegr Hotels & Resorts: Eργασιακό περιβάλλον πέντε αστέρων

Η bluegr Hotels & Resorts αποτελεί σημείο αναφοράς για την αριστεία στη φιλοξενία, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους επισκέπτες της, φροντίζοντας για τους εργαζομένους της, την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον. Πρόσφατα, η εταιρία πρόσθεσε μια ακόμα σημαντική διάκριση στη φαρέτρα της, με τη βράβευσή της στο πλαίσιο της εκδήλωσης του European Hotel Managers Association για την «Διατήρηση των Ταλέντων και την Εργασιακή Κουλτούρα» της. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα στα μέσα Φεβρουαρίου, βραβεύτηκε ο Διευθυντής του Minos Beach art hotel, κος. Στράτος Πατσάκης, για τις καλές πρακτικές που ακολουθούνται στο ξενοδοχείο και κατ’ επέκταση και σε όλη την bluegr, εμπνέοντας τη νέα γενιά ξενοδοχοϋπαλλήλων να κάνουν τη διαφορά. 

bluegr Hotels & Resorts: Eργασιακό περιβάλλον πέντε αστέρων-1

Στη bluegr απασχολούνται 450 και πλέον εργαζόμενοι οι οποίοι μέσα από τον επαγγελματισμό, το μεράκι, την εμπειρία και το ήθος τους, φέρνουν την εταιρεία ολοένα και πιο κοντά στον στόχο της για άριστες υπηρεσίες φιλοξενίας. Η εκπαίδευση και ανάπτυξή τους, η παροχή ενός ευχάριστου, ασφαλούς, ηθικού και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος, καθώς και η έμπρακτη αναγνώριση και επιβράβευση των προσπαθειών τους (μέσω θεσμών όπως “Rising Star”, “b-IG Ιdea Generation”, “Υπάλληλος του Μήνα”) είναι προτεραιότητα για την bluegr. 

bluegr Hotels & Resorts: Eργασιακό περιβάλλον πέντε αστέρων-2

Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν υιοθετηθεί πρακτικές οι οποίες δίνουν ίσες ευκαιρίες απασχόλησης ανεξαρτήτως φύλου, τόσο στο προσωπικό των ξενοδοχείων όσο και την κεντρική διεύθυνση. Παράλληλα η ενθάρρυνση και του προσωπικού να συμμετέχει σε δράσεις αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς αλλά και πολιτιστικής κληρονομιάς, μέσω του Ιδρύματος Γεωργίου & Αριστέας Μαμιδάκη, δίνει πρόσθετα κίνητρα και δημιουργεί διαχρονικούς και δυνατούς δεσμούς μεταξύ των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας. 

bluegr Hotels & Resorts: Eργασιακό περιβάλλον πέντε αστέρων-3

Οι άνθρωποι της bluegr πέρα από το πάθος για την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών φιλοξενίας, μοιράζονται Αξίες όπως μεγαλοψυχία, ήθος, δικαιοσύνη, υπευθυνότητα και ακεραιότητα μεταξύ άλλων. Οι εταιρικές και οι προσωπικές αξίες ταυτίζονται, και αυτή είναι η μυστική συνταγή του υψηλού δείκτη παραμονής των εργαζομένων στην εταιρία, που αγγίζει τα δέκα χρόνια κατά μέσο όρο. Άλλωστε, οι επιτυχημένες εργασιακές πρακτικές που εφαρμόζονται αναγνωρίζονται από τους ίδιους, όπως συνέβη στο πλαίσιο της πιστοποίησης Great Place to Work® για το 2022 όπου το 89% των εργαζομένων δήλωσαν ότι η εργασιακή τους εμπειρία στην bluegr είναι εξαιρετική. 

bluegr Hotels & Resorts: Eργασιακό περιβάλλον πέντε αστέρων-4

Η «ψυχή» της bluegr, οι άνθρωποί της, είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιο και το μέλλον «b-The future!» της εταιρείας και ως εκ τούτου η εκπαίδευση και η επένδυση στα εκατοντάδες στελέχη όλων των ειδικοτήτων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής και της κουλτούρας της εταιρείας. Τα τρία  κορυφαία ξενοδοχεία στην Κρήτη – το Minos Beach art hotel, τo Minos Palace hotel & suites και το Candia Park village, το πεντάστερο boutique Life Gallery athens, και το Sunprime Miramare Park στη Ρόδο, χαρίζουν αξέχαστες εμπειρίες φιλοξενίας σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Όλα τα παραπάνω μαζί με την διαρκή προσπάθεια για τη βελτίωση της εργασιακής εμπειρίας των εργαζομένων, καθιστά την bluegr Hotels & Resorts πρότυπο εταιρεία στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News