Business & Finance Πέμπτη 9/03/2023, 07:14
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυτή η χώρα πληρώνει τους τουρίστες για να την επισκεφτούν

Αυτή η χώρα πληρώνει τους τουρίστες για να την επισκεφτούν

Πολλές είναι οι χώρες που συνεχίζουν να προσπαθούν να επαναφέρουν τον τουρισμό στην κλίμακα που ήταν πριν από την πανδημία. 
Μέρη όπως το Χονγκ Κονγκ και περιοχές στην Ιταλία έχουν στραφεί στην προσφορά δωρεάν ταξιδιών, για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να τα επισκεφτούν και να βοηθήσουν στην τόνωση των οικονομιών τους.

Τελευταίο παράδειγμα αυτής της πρακτικής είναι η Ταϊβάν, σύμφωνα με το CNBC. Η κυβέρνηση της χώρας προσφέρει στους τουρίστες 163 δολάρια ανά ταξιδιώτη ή περίπου 653 δολάρια για κάθε ομάδα, όντας διατεθειμένη να επιδοτήσει έως και 90.000 ομάδες.

Τα χρήματα θα δοθούν μέσω μιας ψηφιακής τουριστικής κάρτας για να διασφαλιστεί ότι τα κεφάλαια θα διατεθούν απευθείας στον τουρισμό της Ταϊβάν. Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις κάρτες για φαγητό, διαμονή και άλλα έξοδα ταξιδιού.

Η χώρα εστιάζει στην προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών από μέρη όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Νοτιοανατολική Ασία, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, η Ευρώπη και οι ΗΠΑ.

Τα στοιχεία από το Γραφείο Τουρισμού της Ταϊβάν δικαιολογούν αυτή τη δράση, αφού λιγότεροι από 900.000 επισκέπτες έφτασαν στη χώρα το 2022, σε σύγκριση με το ρεκόρ 11,8 εκατομμυρίων διεθνών τουριστών το 2019.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ένα ελληνικό νησί στους πιο «υποτιμημένους» προορισμούς του κόσμου

Ποιοι θα πληρώνουν για να μπουν στην Ευρώπη από το 2024

ING: Η Ευρώπη θα πρέπει να περιμένει για τους Κινέζους τουρίστες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News