Business & Finance Τετάρτη 1/03/2023, 07:42
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γαλλία: Eξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό το 2022

Γαλλία: Eξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό το 2022

Σε μια εποχή εσωτερικού μαρασμού και γκρίνιας για τη μεταρρύθμιση των συντάξεων, αλλά και γεωπολιτικών εντάσεων, τα υψηλά νούμερα της τουριστικής επισκεψιμότητας, ήταν σήμερα ένα φως αισιοδοξίας για τη γαλλική κοινωνία.

Ναι, η Γαλλία και το Παρίσι παραμένουν σημαντικοί πόλοι έλξης για τους τουρίστες, με θετική μάλιστα δυναμική από πέρυσι. Από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2022, ξενοδοχεία, κάμπινγκ και άλλα καταλύματα, κατέγραψαν 10 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, ο οποίος θεωρείται ένας άνευ προηγουμένου αριθμός προσέλευσης.

Η αύξηση, σε σύγκριση με το 2019, που θεωρείται χρονιά αναφοράς πριν από την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, είναι 4%. Η προσέλευση σε ξενοδοχεία και κάμπινγκ από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 2022 ήταν 3% πάνω από το επίπεδο πριν από την κρίση.  

Δυναμικός και ο εσωτερικός τουρισμός

Το δε καινούργιο για τη Γαλλία είναι η δυναμική που παρουσίασε ο εσωτερικός τουρισμός. Οι κάτοικοι της ηπειρωτικής Γαλλίας περνούν περισσότερες νύχτες σε ξενοδοχεία ή άλλα ενοικιαζόμενα καταλύματα και όχι με την οικογένεια, φίλους ή εξοχική κατοικία. Τρεις στις τέσσερις διανυκτερεύσεις στη γαλλική επαρχία ήταν πέρυσι από Γάλλους τουρίστες. Ο εσωτερικός τουρισμός κάλυψε έτσι τα κενά που ακόμα παρουσιάζει ο διεθνής όπως η μειωμένη προσέλευση τουριστών από Μεγάλη Βρετανία ή ακόμα από Ασία, Ρωσία και Κίνα.

Το Παρίσι, με 33 εκατομμύρια επισκέπτες το 2022, πλησιάζει το ρεκόρ των 38 εκατομμυρίων του 2019. Εξ’ αυτών 4,5 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν τα 14 μουσεία της πόλης και κοντά 2 εκατομμύρια την Αψίδα του Θριάμβου. Δικαιολογημένα η Γαλλία μπορεί να θριαμβολογεί λέγοντας πως «οι τουρίστες επέστρεψαν».

Πηγή: DW.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News