Business & Finance Παρασκευή 10/02/2023, 09:03
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το Άμστερνταμ αλλάζει: Τέλος η κάνναβη στα κόκκινα φανάρια

Το Άμστερνταμ αλλάζει: Τέλος η κάνναβη στα κόκκινα φανάρια

Το κάπνισμα κάνναβης θα είναι σύντομα παράνομο στους δρόμους της περιοχής με τα κόκκινα φανάρια στο Άμστερνταμ, καθώς η πόλη εφαρμόζει νέους κανονισμούς, σε μία προσπάθεια να περιορίσει την αναστάτωση που φέρνουν στην καθημερινότητα των κατοίκων οι τουρίστες.

Ο νέος κανονισμός θα τεθεί σε ισχύ από τα μέσα Μαΐου και απαιτεί επίσης από τις εργαζόμενες του σεξ να κλείνουν τους χώρους τους στις 3 το πρωί.

Εστιατόρια και μπαρ θα πρέπει να κλείνουν μέχρι τις 2 τα ξημερώματα τις Παρασκευές και τα Σάββατα και δεν θα επιτρέπεται η είσοδος νέων επισκεπτών στην περιοχή της παλιάς πόλης μετά τη 01:00, όπως αναφέρει το BBC.

Επί του παρόντος, η πώληση αλκοόλ από καταστήματα, κάβες και καφετέριες στην περιοχή των κόκκινων φαναριών είναι παράνομη από την Πέμπτη έως τις 4 το απόγευμα της Κυριακής. Τώρα, ο δήμος θα ζητήσει από τα καταστήματα να αφαιρέσουν εντελώς το αλκοόλ από τις βιτρίνες τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ή να το κρύψουν σε σημείο όπου δεν φαίνεται.

Η κατανάλωση αλκοόλ είναι παράνομη στους περισσότερους δημόσιους χώρους στο Άμστερνταμ.

Η ολλανδική πρωτεύουσα είναι γνωστή για τα καφέ με κάνναβη και προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες ετησίως. Αλλά οι ντόπιοι παραπονιούνται για τους εμπόρους κάνναβης στους δρόμους αλλά και για αυξημένα ποσοστά εγκληματικότητας, τα οποία αποδίδουν στην κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ.

Παρότι στην Ολλανδία η κατοχή και η διακίνηση ναρκωτικών είναι παράνομη, εντούτοις η χρήση από άτομα άνω των 18 ετών δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Έτσι, εφαρμόζεται μια «πολιτική ανοχής» που επιτρέπει στα καφέ να πωλούν κάνναβη υπό αυστηρούς όρους. Ανάμεσα στους όρους είναι ότι τα καταστήματα δεν θα πρέπει να προκαλούν καμία ενόχληση.

Μαζί με τον νέο κανονισμό, το δημοτικό συμβούλιο του Άμστερνταμ θα ξεκινήσει την άνοιξη μια καμπάνια καλώντας τους τουρίστες που ταξιδεύουν στην πόλη για ναρκωτικά, αλκοόλ και σεξ να «μείνουν μακριά».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που νομιμοποιεί την κάνναβη – Δεν είναι αυτή που πιστεύετε

Αυτή η πόλη είναι η παγκόσμια υπερδύναμη του τουρισμού – Το top10

Θέλετε να ξεφύγετε από τους πάντες; Το CNN προτείνει 10 ευρωπαϊκά νησιά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News