REAL ESTATE

Ανάρπαστα τα 50 διαμερίσματα στο Hilton

Πουλήθηκαν πάνω από 21.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο

Ανάρπαστα τα 50 διαμερίσματα στο Hilton

Στις αρχές του 2025 αναμένεται να ανοίξει το ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα που μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ως Hilton αλλά ήδη τα 50 διαμερίσματα που θα αναπτυχθούν στους τέσσερις τελευταίους ορόφους του έχουν, κατά πληροφορίες, πουληθεί. Αποδεικνύεται έτσι έκ του αποτελέσματος πως το εγχείρημα μετατροπής του Χίλτον σε σύνθετο συγκρότημα φιλοξενίας και άλλων δραστηριοτήτων υψηλού επιπέδου έγινε ένθερμα δεκτό από την αγορά. Οι αγοραστές στην πλειοψηφία τους είναι ωστόσο Έλληνες. 

Οι δύο τελευταίοι όροφοι, που βρίσκονται κάτω από το παλαιό Galaxy είναι και αυτοί που πουλήθηκαν ακριβότερα. Η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο φέρεται να έχει διαμορφωθεί στα 24.000 ευρώ. Σε αυτά τα επίπεδα φιλοξενούνται διαμέρισμα των διαφόρων τύπων ως επί το πλείστο συντηρητικού μεγέθους αλλά και μία μεγάλη πολύ κατοικία, αναφέρουν πληροφορίες της αγοράς. Οι δύο επόμενοι προς τα κάτω όροφοι πωλήθηκαν σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές έναντι 21.000 ευρώ ανά τετραγωνικό. Τα διαμερίσματα στους δύο τελευταίους ορόφους φέρουν τον brand της Waldorf Astoria ενώ ήδη επόμενη προς τα κάτω αυτό της Conrad.

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο, από τον Ιανουάριο του 2022, και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2024 με αρχές 2025. Στο οικοδομικό τετράγωνο που φιλοξενεί εδώ και δεκαετίες το ξενοδοχείο τοπόσημο της πρωτεύουσας θα αναπτυχθούν και πρόσθετα οικοδομήματα καθώς το ακίνητο διαθέτει σημαντικότατο ανεκμετάλλευτο συντελεστή δόμησης. 

Η σχετική επένδυση της ιδιοκτήτριας Ιονική Ξενοδοχειακή, συμφερόντων του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, σε κτιριακές εγκαταστάσεις, υποδομές και εξοπλισμό θα ξεπεράσει τα 130 εκατομμύρια, επιπλέον των 145 εκατομμυρίων που έχει ήδη δαπανήσει από το 2016 και μετά για την εξαγορά του ακινήτου. Συνολικά δηλαδή η επένδυση θα υπερβεί τα 275 εκατομμύρια και ενδέχεται, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, να ξεπεράσει στην τελική της φάση και τα 300 εκατομμύρια εξαιτίας και της ανόδου του κόστους των κατασκευαστικών υλικών. 

Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Conrad, εκτός από τα 50 διαμερίσματα, θα διαθέτει 280 δωμάτια και σουίτες. Το συγκρότημα θα φιλοξενεί επίσης επώνυμα εστιατόρια θεματικούς εμπορικούς χώρους εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και ευεξίας, καθώς και σύγχρονη λέσχη μελών. Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης κλίμακας, το οποίο ωστόσο θα διατηρήσει την αρχιτεκτονική κληρονομιά του κτιρίου και τις διαχρονικές προσόψεις που έχει φιλοτεχνήσει ο Γιάννης Μόραλης, σημειώνει η εταιρεία. Για τη λειτουργία του ξενοδοχείου και την υποστήριξη των πολυτελών κατοικιών η Ιονική Ξενοδοχειακή έχει υπογράψει συμφωνία με τη Hilton Worldwide και των δύο κορυφαίων luxury brands της, Conrad και Waldorf Astoria. Ειδικότερα, οι Waldorf Astoria Residences θα έχουν προνομιακή πρόσβαση στις εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του νέου προορισμού, στο συγκρότημα θα λειτουργεί ιδιωτικό lounge αλλά και χώροι ευεξίας για τους κατοίκους. Πρόκειται για ανεξάρτητες πολυτελείς κατοικίες, στις οποίες η εσωτερική διακόσμηση θα προσαρμοστεί βάσει των προτιμήσεων των ιδιοκτητών τους αλλά από συγκεκριμένες προεπιλογές. Οι κατοικίες Conrad Residences θα αποτελούν μέρος του ξενοδοχείου και θα αντανακλούν την ποιότητα και το επίπεδο των Conrad Hotels σε μια οικιστική εμπειρία.  

moneyreview.gr  

Διαβάστε επίσης:

Τα νέα έργα των 3 δισ. ευρώ που αλλάζουν την όψη της Αθήνας

Real estate: «Big bang» πολυτελών κατοικιών στην Αττική

Ξενοδοχείο Hilton: Το business plan για τη νέα εποχή

 
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News