ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουριστική επένδυση 500 εκατ. ευρώ στην Ελούντα από τη Mirum Hellas

Το σχέδιο προβλέπει δύο πολυτελή ξενοδοχεία, δεκάδες βίλες και διαμερίσματα, κλαμπ, εστιατόρια και μία μαρίνα

Τουριστική επένδυση 500 εκατ. ευρώ στην Ελούντα από τη Mirum Hellas

Σε τροχιά εκκίνησης έχει τεθεί η επένδυση άνω των 500 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη έκτασης 950 στρεμμάτων στην Ελούντα της Κρήτης. Ο λόγος για το Elounda Hills, που προωθείται από την εταιρεία Mirum Hellas, συμφερόντων του Ρωσοϊσραηλινού επενδυτή ακινήτων Βιτάλι Μπορίσοφ. Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Δέδε, αντιπρόεδρο της εταιρείας, «αυτή την περίοδο έχει ξεκινήσει η διαδικασία της λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων για την πολεοδομική μελέτη και τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Πιστεύουμε ότι αυτή θα ολοκληρωθεί έως τις αρχές Ιουνίου, ανοίγοντας στη συνέχεια τον δρόμο και για την εξασφάλιση των οικοδομικών αδειών. Στοχεύουμε στο να έχουμε ξεκινήσει την κατασκευή κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους», ανέφερε χθες ο κ. Δέδες στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης. Η συνολική δομήσιμη επιφάνεια θα ανέλθει σε 130.000-140.000 τ.μ.

Η πρώτη φάση της επένδυσης προβλέπει την αξιοποίηση συνολικά 550 στρεμμάτων. Εκεί, η Mirum Hellas σχεδιάζει τη δημιουργία ενός πολυτελούς ξενοδοχείου με 137 δωμάτια, 66 επώνυμες βίλες («branded») και 81 επώνυμα διαμερίσματα, παραλιακά κλαμπ, εστιατόρια και μια μαρίνα. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί κι ένα μικρό μπουτίκ ξενοδοχείο 15 κλειδιών στον χώρο της μαρίνας. Τη λειτουργία των ξενοδοχείων και των επώνυμων διαμερισμάτων έχει αναλάβει η αμερικανική αλυσίδα 1 Hotels, που αποτελεί δημιούργημα των γόνων του Αμερικανού ιδρυτή του ξενοδοχειακού ομίλου Starwood, Μπάρι Στέρνλιχτ, ο οποίος πώλησε την ομώνυμη αλυσίδα στον όμιλο Marriott το 2016. Οι τιμές πώλησης των branded κατοικιών ξεκινούν από περίπου 1,5 εκατ. ευρώ και μπορεί να ξεπεράσουν τα 7,5 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη φάση του έργου αφορά την αξιοποίηση των υπόλοιπων 400 στρεμμάτων της έκτασης και περιλαμβάνει επιπλέον 31 branded διαμερίσματα, 2 non branded βίλες και 80 non branded διαμερίσματα, καθώς και πρόσθετες σχετικές υποδομές και ανέσεις. Συνολικά θα δημιουργηθούν περί τις 300 κατοικίες. Παράλληλα, αυτή τη περίοδο τα στελέχη της Mirum βρίσκονται σε συζητήσεις με τον οίκο μόδας Ralph Lauren, για τη δημιουργία των πρώτων βιλών (5-10) της ομώνυμης φίρμας στην Ελλάδα.

Στόχος των επενδυτών είναι να έχουν ολοκληρώσει την κατασκευή της μαρίνας, των δύο ξενοδοχείων και των πρώτων κατοικιών έως το τέλος του 2026. Το σύνολο του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάφορες φάσεις έως το 2030. Υπενθυμίζεται ότι το Elounda Hills είναι από τα πρώτα έργα που έχουν ενταχθεί στον νόμο για τις επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα. Η χρηματοδότηση θα προέλθει κατά 70% από ίδια κεφάλαια και κατά 30% από τραπεζικό δανεισμό, για την εξασφάλιση του οποίου γίνονται ήδη σχετικές συζητήσεις. Παράλληλα με το έργο της αξιοποίησης του «φιλέτου» των εκτάσεων που έχει αποκτήσει ο κ. Μπορίσοφ στην Ελούντα, προωθείται και μια σειρά μικρότερων επενδύσεων, σε παραπλήσιες εκτάσεις, συνολικής επιφανείας 200 στρεμμάτων. Για παράδειγμα, στη μεγαλύτερη εξ αυτών, στη θέση «Βαθύ» (110 στρέμματα), σχεδιάζεται η δημιουργία ενός κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων και συνταξιούχων, όπου θα χωροθετηθούν 60 μικρές κατοικίες κι ένα κτίριο 4.000 τ.μ., όπου θα παρέχονται οι σχετικές υπηρεσίες.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News