Business & Finance Πέμπτη 30/06/2022, 07:26
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Αδήλωτα τετραγωνικά: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για τη δήλωση

Αδήλωτα τετραγωνικά: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για τη δήλωση

Εκπνέει σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου η προθεσμία για τη δήλωση στους δήμους των ξεχασμένων τετραγωνικών μέτρων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ. Οσοι έχουν εκκρεμότητες με τους δήμους θα πρέπει να υποβάλουν τις σχετικές δηλώσεις διορθώνοντας λάθη και παραλείψεις. Με την υποβολή της δήλωσης οι πολίτες απαλλάσσονται πλήρως από αναδρομικά δημοτικά τέλη και πρόστιμα που φθάνουν μέχρι και 200%, και επιβαρύνονται μόνο με προσαύξηση 20% στα οφειλόμενα τέλη της περιόδου από 1ης Ιανουαρίου 2020 μέχρι την ημέρα της υποβολής της δήλωσης.

Η νέα ευνοϊκή ρύθμιση εφαρμόζεται και για τους πολίτες που υπέβαλαν δηλώσεις στους δήμους κατά το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου έως και 23 Μαρτίου 2022 και κλήθηκαν να πληρώσουν αναδρομικά δημοτικά τέλη και πρόστιμα έως και 14 ετών. Οσοι ιδιοκτήτες έχουν ήδη πληρώσει τα ποσά που τους χρέωσαν αναδρομικά οι δήμοι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους, αφού προηγουμένως υποβάλουν σχετική αίτηση. Συγκεκριμένα θα τους επιστραφούν τα ποσά πέραν της οφειλής που προκύπτει από τη ρύθμιση των αδήλωτων τετραγωνικών που βρίσκεται σε ισχύ.

Η ρύθμιση για τη δήλωση των τετραγωνικών στους δήμους αφορά τους ιδιοκτήτες κτισμάτων ή οικοπέδων που δεν τα έχουν δηλώσει στον δήμο, καθώς και όσους έχουν δηλώσει ακίνητα με μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό, όπως διαμερίσματα, μονοκατοικίες, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες, βοηθητικούς χώρους κτιρίων και πολυκατοικιών, βιοτεχνικούς και βιομηχανικούς και ακάλυπτους χώρους, νόμιμα ή τακτοποιημένα αυθαίρετα. Καλύπτει τις επιφάνειες ακινήτων που είχαν δηλωθεί ελλιπώς, επιφάνειες ακινήτων τα οποία δεν δηλώθηκαν ποτέ, αλλά και επιφάνειες ακινήτων που δεν ηλεκτροδοτήθηκαν ποτέ.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News