Business & Finance Τρίτη 3/05/2022, 17:02
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Τέλος τα email στην εφορία από τις 9 Μαΐου 

Μόνο μέσα από ψηφιακή εφαρμογή θα υποβάλλονται αιτήματα και δηλώσεις

Τέλος τα email στην εφορία από τις 9 Μαΐου 

Αποκλειστικά ψηφιακά θα γίνεται από τις 9 Μαΐου 2022, η επικοινωνία με τις ΔΟΥ, για τις διαδικασίες, που έχουν ή πρόκειται να ενταχθούν στην ψηφιακή εφαρμογή, «Τα Αιτήματά μου».

Πλέον, η ψηφιακή υποβολή των αιτημάτων, των εντύπων δηλώσεων προς τις ΔΟΥ και των προβλεπόμενων δικαιολογητικών για αυτές τις διαδικασίες θα γίνεται μόνο από τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η υποβολή των αιτημάτων και δηλώσεων μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή, στόχο έχει να διευκολύνει τόσο τους πολίτες στην παρακολούθηση των αιτημάτων τους, όσο και το προσωπικό της ΑΑΔΕ, στη διεκπεραίωση αυτών και τη σχετική αυτοματοποιημένη ενημέρωση των πολιτών.

Από την ίδια ημερομηνία, παύει η διεκπεραίωση αιτημάτων που υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Όσα αιτήματα θα υποβάλλονται στις ΔΟΥ μέσω e-mail από τις 9/5/2022 και μετά, για διαδικασίες, που έχουν ενταχθεί στην εφαρμογή, Τα Αιτήματά μου, θα θεωρούνται ως μη υποβαλλόμενα και δεν επιφέρουν κανένα έννομο αποτέλεσμα.

Ψηφιακά αιτήματα και ραντεβού

Πλέον, μέσω της αναβαθμισμένης ψηφιακής πύλης, myAADE, οι φορολογούμενοι που επιθυμούν να απευθύνουν ψηφιακά αιτήματα μέσω της πλατφόρμας «Τα Αιτήματά μου» ή να προγραμματίσουν ψηφιακά την επίσκεψή τους μέσω της πλατφόρμας «Τα Ραντεβού μου» στο σύνολο των ΔΟΥ της επικράτειας, έχουν τη δυνατότητα, μέσα από ένα εύχρηστο περιβάλλον:

  • να εντοπίσουν περισσότερες από 250 ομαδοποιημένες διαδικασίες ανά θεματική κατηγορία, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τους,
  • να λάβουν, μέσω υπερσυνδέσμων, τα απαιτούμενα ψηφιακά αρχεία, και να έχουν πρόσβαση στο σχετικό κανονιστικό πλαίσιο.
  • να αναζητήσουν «έξυπνα» τη διαδικασία που τους ενδιαφέρει, κάνοντας χρήση λέξεων – κλειδιά

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν εδώ τις νέες λειτουργίες εντοπισμού Διαδικασιών, για τις οποίες μπορούν να υποβάλλουν αίτημα ή να προγραμματίσουν ραντεβού στις ΔΟΥ.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS