Business & Finance Δευτέρα 15/11/2021, 12:36
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Μείωση ΦΠΑ στα παιδικά ενδύματα και υποδήματα ζητούν ενώσεις του κλάδου

Μείωση ΦΠΑ στα παιδικά ενδύματα και υποδήματα ζητούν ενώσεις του κλάδου

Την ένταξη στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% των βρεφικών – παιδικών ενδυμάτων και υποδημάτων, ζητούν οι σύνδεσμοι ένδυσης – υπόδησης ΣΕΠΕΕ -ΣΚΕΕ-ΕΛΣΕΒΒΥΕ, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για την στήριξη και ενθάρρυνση των νέων οικογενειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.
 
Σε επιστολή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη και Εργασίας Κ. Χατζηδάκη οι σύνδεσμοι τονίζουν ότι για τις ηλικίες αυτές που αναπτύσσονται με γρήγορους ρυθμούς, τα νέα νοικοκυριά πραγματοποιούν πολύ συχνά αγορές ενδυμάτων και υποδημάτων με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται σημαντικά οι οικογενειακοί τους προϋπολογισμοί. «Η παρέμβαση που έχει γίνει ήδη με την μετάταξη βρεφικών κυρίως ειδών στον χαμηλότερο συντελεστή, αν και πολύ χρήσιμη, είναι ατελής εάν δεν συμπεριληφθούν και τα παιδικά ενδύματα – υποδήματα» αναφέρουν.
 
Επισημαίνουν ακόμη ότι ένα τέτοιο μέτρο κοινωνικής πολιτικής «θα εξασφαλίσει ισχυρή και με ουσιαστικό τρόπο στήριξη των νέων νοικοκυριών και θα είναι πολύ σοβαρό μεσομακροπρόθεσμου χαρακτήρα κίνητρο για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας». Παράλληλα, όπως εκτιμούν «θα αποτελέσει μία τόνωση στην αγορά παιδικών προϊόντων και θα συμβάλει στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη όλης της αλυσίδας παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας».                                            
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News