Business & Finance Τετάρτη 8/09/2021, 07:09
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Προς παράταση λίγων ημερών

Φορολογικές δηλώσεις: Προς παράταση λίγων ημερών

Παράταση 5 ημερών έως και την 15η Σεπτεμβρίου, εξετάζει να χορηγήσει το υπουργείο Οικονομικών στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αποδεχόμενο έτσι το αίτημα λογιστών και φορέων της αγοράς.

Έως και χθες, Τρίτη, είχαν υποβληθεί περίπου 6 εκατ. φορολογικές δηλώσεις, με τους ρυθμούς να ανεβαίνουν σημαντικά τις τελευταίες ημέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες υποβλήθηκαν περίπου 97.000 δηλώσεις και προχθές 94.000. Το 2020 είχαν υποβληθεί συνολικά περίπου 6,4 εκατ. δηλώσεις. 

Η παράταση στην υποβολή δεν φέρνει αλλαγές στις προθεσμίες για την πληρωμή του φόρου. 

* Δύο δόσεις (Ιουλίου και Αυγούστου) θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι τη 17η Σεπτεμβρίου. 
* Έως το τέλος του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά η δόση του τρέχοντος μηνός.
* Τους επόμενους μήνες, από τον Οκτώβριο έως και τον Φεβρουάριο του 2022 θα πληρώνεται από μια δόση για να συμπληρωθούν οι οκτώ που προβλέπονται. 

Υπενθυμίζεται επίσης ότι σήμερα εκπνέει η προθεσμία για αλλαγές στο Ε9. Η έκδοση εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ αναμένεται το Σαββατοκύριακο 18/19 Σεπτεμβρίου ή μία εβδομάδα αργότερα. Η πληρωμή αναμένεται να γίνει σε 5 δόσεις – εκ των οποίων η πρώτη διπλή. 

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει γράψει το moneyreview.gr ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος θα είναι μήνες γεμάτοι από πληρωμές. Στις 17 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να καταβληθούν δύο δόσεις του φόρου εισοδήματος ενώ στις 30 Σεπτεμβρίου, μια ακόμη δόση του φόρου εισοδήματος και μια δόση ΕΝΦΙΑ. Αν δοθεί περίοδος χάριτος για τον ΕΝΦΙΑ, θα έχουμε τρεις δόσεις του φόρου εισοδήματος μέσα στον Σεπτέμβριο και μια δόση φόρου εισοδήματος και δύο δόσεις ΕΝΦΙΑ τον Οκτώβριο. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News