Business & Finance Παρασκευή 3/09/2021, 15:56
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Θ. Σκυλακάκης: Βέβαιες οι αλλαγές στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ

Θ. Σκυλακάκης: Βέβαιες οι αλλαγές στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ

Τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν αλλαγές στους συντελεστές του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, το μέλος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπενθύμισε ότι οι αλλαγές θα προκύψουν από το γεγονός ότι πλέον στον φόρο συμπεριλαμβάνονται αρκετές περιοχές, οι οποίες μέχρι πρότινος δεν πλήρωναν.

Μ’ αυτό τον τρόπο, όπως εξήγησε, θα δημιουργηθεί πρόσθετος χώρος για παρεμβάσεις, προαναγγέλοντας τη μείωση των συντελεστών για αρκετούς ιδιοκτήτες. 

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει γράψει το «MR», οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Την ίδια ώρα, ο κ. Σκυλακάκης διαβεβαίωσε ότι ο τουρισμός πηγαίνει πολύ καλύτερα από ό,τι αναμενόταν, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εικόνα θα είναι ακόμη καλύτερη το 2022. 

Ερωτηθείς για τις ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, παρέπεμψε στη μεγάλη αύξηση που παρατηρείται στο κόστος παραγωγής. Προανήγγειλε πάντως, ότι θα υπάρξει σχετική παρέμβαση εκ μέρους της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, για το ζήτημα της ακρίβειας, ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι αυξήσεις τιμών είναι παροδικές και οφείλονται στην πανδημία και στις ειδικές συνθήκες της ελληνικής οικονομίας. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News