Business & Finance Τρίτη 24/08/2021, 13:48
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Παράθυρο για νέα μείωση φόρων

«Όχι σε νέα lockdown»

Χρ. Σταϊκούρας: Παράθυρο για νέα μείωση φόρων

Ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των βαρών από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρα.  

«Αισιοδοξούμε ότι θα βρούμε το δημοσιονομικό χώρο για να μειώσουμε ακόμα περισσότερο φόρους από αυτούς που δημόσια έχουμε τοποθετηθεί» τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και διαβεβαίωσε ότι για το 2022 ισχύει η μηδενική εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά επιπλέον 3 ποσοστιαίες μονάδες και η περαιτέρω μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.

Πρόσθεσε ότι εάν υπάρξει περαιτέρω δημοσιονομικός χώρος για μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών θα γίνει συζήτηση με τον πρωθυπουργό και εκείνος θα προτεραιοποιήσει ποιες επιπλέον παρεμβάσεις θα γίνουν την επόμενη διετία.

Ο υπουργός Οικονομικών δεν σχολίασε συγκεκριμένα μέτρα που σύμφωνα με δημοσιεύματα θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, ανέφερε ωστόσο ότι στη φιλοσοφία και τον πυρήνα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης βρίσκεται η βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος του πολίτη.

Πηγή: skai.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News