Start Ups Παρασκευή 30/04/2021, 20:43
START UPS

Το χρηματιστηριακό ντεμπούτο της startup με πρώην στελέχη των MI5 και CIA

Η startup μόνο τυχαία δεν είναι

Το χρηματιστηριακό ντεμπούτο της startup με πρώην στελέχη των MI5 και CIA

Με «άλμα» 32% σφραγίσθηκε η «πρεμιέρα» της μετοχής της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Darktrace, δίνοντας νέα πνοή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, μετά την παταγώδη αποτυχία του ντεμπούτου της μετοχής της εταιρείας διανομής γευμάτων Deliveroo.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η μετοχή έφθασε έως και το +40%, καταγράφοντας το υψηλό ημέρας στις 360 πένες, σημαντικά υψηλότερα από τις 250 πένες, της τιμής της Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς. Εν τέλει η τιμή κλεισίματος ήταν στις 349 πένες, πολύ πάνω από το εύρος των 220 με 280 πενών που έθεσαν οι τραπεζίτες όταν ξεκίνησε η roadshow της Darktrace την περασμένη Δευτέρα.

Η startup μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς έχει προκύψει από τη συνεργασία των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών και μαθηματικών του πανεπιστημίου της Κέμπριτζ. Το διοικητικό της συμβούλιο περιλαμβάνει τον πρώην γενικό διευθυντή της βρετανικής υπηρεσίας ασφαλείας, Τζόναθαν Έβανς, τον πρώην διευθυντή πληροφοριών της CIA, Άλαν Γουέιντ και τον πρώην υπουργό Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Άμπερ Ραντ.

«Σήμερα είναι μόνο η αρχή», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Πόπι Γκούσταφσον.  

Η ζημιογόνος startup, η οποία επικεντρώνεται επί του παρόντος στην ανάπτυξη και όχι στα κέρδη, ιδρύθηκε στο Κέμπριτζ το 2013. Υποστηρίζεται από τον επιχειρηματία Μάικλ Λιντς, ο οποίος ήταν μέλος του συμβουλίου έως το 2018 και εξακολουθεί να παραμένει ως σύμβουλος. Η αξία του ποσοστού συμμετοχής του ίδιου και της συζύγου του ανέρχεται στα 440 εκατ. λίρες μετά το σημερινό ντεμπούτο της μετοχής.

H Darktrace κάνει χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για να κατανοήσει τα δίκτυα πληροφορικής και στη συνέχεια να εντοπίσει πιθανές επιθέσεις εντοπίζοντας ασυνήθιστη συμπεριφορά εκ των έσω.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News