Business & Finance Παρασκευή 8/01/2021, 13:38
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

ΑΑΔΕ: Με email οι αλλαγές στοιχείων φυσικών προσώπων

ΑΑΔΕ: Με email οι αλλαγές στοιχείων φυσικών προσώπων

Αλλαγές στη διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την απόδοση ΑΦΜ, τη μεταβολή των στοιχείων, αλλά και έναρξη ή διακοπή επιχειρηματικής δραστηριότητας φέρνει νέα απόφαση της ΑΑΔΕ. 

Μεταξύ άλλων η απόφαση φέρνει αλλαγές στα στοιχεία ταυτότητας αλλοδαπών, τη συνέχιση λόγω κληρονομικής διαδοχής της ατομικής επιχείρησης αποβιώσαντος, και τα δικαιολογητικά που υποβάλουν οι κοινωνίες αστικού Δικαίου, κοινωνίες κληρονόμων. Καθορίζονται επίσης τα δικαιολογητικά που υποβάλουν η άτυπη ένωση ενοίκων ή ιδιοκτητών πολυκατοικίας ή κτιρίου.

Με τη νέα απόφαση δίνεται η δυνατότητα αποστολής των δηλώσεων Μ1 για μεταβολές στοιχείων φυσικών προσώπων, Μ7 και λοιπών δικαιολογητικών με email ή συστημένη επιστολή.

Συγκεκριμένα αποστέλλονται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Τμήμα ΙΓ΄ «Υπηρεσίας myAADElive» της Διεύθυνσης Ελέγχων της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης (Γ.Δ.Φ.Δ.), εφόσον ο φορολογούμενος, φυσικό πρόσωπο, επιλέξει την εγγραφή στο φορολογικό Μητρώο, τη μεταβολή στοιχείων ή την έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας με τη διαδικασία της βιντεοκλήσης.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, στο συνημμένο αρχείο. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
Η απόφαση της ΑΑΔΕ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News