Business & Finance Πέμπτη 12/01/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πέμπτη ημέρα κερδών για Nasdaq – Το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Ιούλιο

Wall Street: Πέμπτη ημέρα κερδών για Nasdaq – Το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Ιούλιο

Με άνοδο έκλεισαν οι μετοχές στη Wall Street κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, από τη στιγμή που τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ για το μήνα Δεκέμβριο έδειξαν αποκλιμάκωση, αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα κατεβάσει ταχύτητα στις επιτοκιακές αυξήσεις. 

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 216,96 μονάδων ή 0,64% στις 34.189,97 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,34% στις 3.983,17 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,64% στις 11.001,10 μονάδες, συνεχίζοντας επί πέντε διαδοχικές συνεδριάσεις το ανοδικό του σερί, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά για το δείκτη υψηλής τεχνολογίας από τον Ιούλιο του 2022. 

Ο Nasdaq αναμένεται να παρουσιάσει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο και από τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες της Wall Street, της τάξης του 4,1%, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν δυναμικά στις μετοχές ανάπτυξης. Ο S&P 500 και ο Dow καταγράφουν μέχρι στιγμής κέρδη στην εβδομάδα 2,3% και 1,7% αντίστοιχα. 

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό έδειξαν ότι υποχώρησε 0,1% σε μηνιαία βάση, αν και οι τιμές εξακολουθούν να είναι αυξημένες κατά 6,5% έναντι του αντίστοιχου Δεκεμβρίου του 2021. Εξαιρουμένων των τιμών ενέργειας και τροφίμων, ο δομικός πληθωρισμός σημείωσε μηνιαία άνοδο 0,3%, ενώ σε ετήσια βάση διαμορφώθηκε στο 5,7%. 

«Νομίζω ότι οι αγορές είναι ικανοποιημένες, όχι όμως ενθουσιασμένες. Οιαδήποτε είδηση προς τη σωστή κατεύθυνση μπορεί να φέρει στις αγορές ευφορία αυτές τις ημέρες», αναφέρει η Σάντι Μπράγκαρ της Aspiriant. 

H επικεφαλής της περιφερειακής κεντρικής τράπεζας της Βοστόνης Σούζαν Κόλινς ανέφερε ότι η ίδια κλίνει προς μία μικρότερη επιτοκιακή αύξηση των 25 μονάδων βάσης στη συνεδρίαση της 1ης Φεβρουαρίου. 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών που αρχίζουν από αύριο Παρασκευή, όπως JPMorgan, Bank of America, Citigroup και Wells Fargo. Mαζί ανακοινώνει τριμηνιαία αποτελέσματα και η Delta Air Lines. 

Από τις μεμονωμένες μετοχές, αυτή της Bed Bath & Beyond ενισχύθηκε περισσότερο από 60% σήμερα, καθώς οι μετοχές meme εξακολουθούν να προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών. 

Οι οκτώ από τους 11 κλάδους του S&P 500 σημείωσαν άνοδο, με την ενέργεια να καθοδηγεί τα κέρδη ενισχυόμενη 2,1%, ενώ το real estate και ο κλάδος υπηρεσιών επικοινωνιών παρουσιάσαν τη δεύτερη και τρίτη καλύτερη επίδοση αντίστοιχα με κέρδη 0,9% έκαστος. 

 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News