Business & Finance Πέμπτη 12/01/2023, 17:18
ΑΓΟΡΕΣ

Στο όριο η Wall Street – Επεξεργάζονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό οι επενδυτές

Στο όριο η Wall Street – Επεξεργάζονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό οι επενδυτές

Με μικρές απώλειες άνοιξε η Wall Street, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να «χωνέψουν» τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Δεκεμβρίου, τα οποία ήταν αντίστοιχα με την εκτίμηση των αναλυτών. Λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, οι βασικοί δείκτες βρίσκονται στο όριο, παρουσιάζοντας όμως ήπια κέρδη.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο εργασίας, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 6,5% τον Δεκέμβριο, σε μια ακόμη ένδειξη πως οι πιέσεις στις τιμές υποχωρούν και ενδεχομένως δίνοντας περιθώριο στη Fed να επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων. Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά 0,1% σε σχέση με τον Νοέμβριο, ενώ ο λεγόμενος δομικός πληθωρισμός, από τον οποίο εξαιρούνται οι τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, διαμορφώθηκε στο 0,3% σε σχέση τον προηγούμενο μήνα και στο 5,7% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Τα χρηματιστήρια επιδόθηκαν σε ράλι της αμέσως προηγούμενες ημέρες, με τους επενδυτές να «ποντάρουν» στην αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων και τη χαλάρωση από τη Fed. Ωστόσο, τώρα φαίνεται ότι περιμένουν να δουν και απτά αποτελέσματα. Υπενθυμίζεται ότι η επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε περίπου τρεις εβδομάδες.

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 117,55 μονάδων στο +0,35%, ενώ ο S&P ανεβαίνει κατά 0,24%. Ο Nasdaq ανεβαίνει κατά 0,2%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News