Business & Finance Τετάρτη 11/01/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Τέταρτο ανοδικό σερί για το Nasdaq με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Wall Street: Τέταρτο ανοδικό σερί για το Nasdaq με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Με άνοδο έκλεισε και η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ που ανακοινώνεται αύριο Πέμπτη θα δείξει αποθέρμανση του πληθωρισμού. 

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,80% ή 268,91 μονάδων στις 33.973,01 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,28% κλείνοντας στις 3.969,61 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ήταν αυτός που καθοδήγησε ολόκληρη τη Wall Street με κέρδη 1,76% κλείνοντας στις 10.931,67 μονάδες. 

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε poll του Dow Jones αναμένουν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα αποκλιμακωθεί κατά 0,1% το Δεκέμβριο από τον αμέσως προηγούμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση θα διαμορφωθεί στο 6,5%. Εξαιρουμένων των τιμών ενέργειας και τιμών τροφίμων, ο δομικός πληθωρισμός προβλέπεται να αυξηθεί 0,3% σε μηνιαία βάση και στο 5,7% σε ετήσια. 

«Αυτό που είδαμε σήμερα στην αγορά είναι να επανατοποθετείται εν αναμονή των στοιχείων για το δείκτη τιμών καταναλωτή. Προσπάθησε να βρεθεί ένα βήμα πιο μπροστά», αναφέρει ο Ντάνιελ Άι της Fort Pitt Capital Group. 

Με τη σημερινή άνοδο, ο Nasdaq καταγράφει το πρώτο τετραήμερο ράλι για πρώτη φορά από τον περυσινό Σεπτέμβριο. Ο δείκτης ενισχύθηκε αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν στις χειμαζόμενες μετοχές τεχνολογίας, με την προσδοκία ότι θα συμπεριφερθούν καλύτερα εάν η Φέντεραλ Ριζέρβ χαλαρώσει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της. 

«Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του σημερινού κύκλου αύξησης των επιτοκίων, οι μετοχές τεχνολογίας θα επιδοθούν σε ράλι. Άλλωστε, πέρυσι κατέρρευσαν, οπότε υπάρχουν πολλοί επενδυτές που αναζητούν ευκαιριακές αγορές», σημειώνει η Τζίνα Μπόλβιν της Bolvin Wealth Management. 

Mεγάλη άνοδο παρουσίασαν και οι λεγόμενες μετοχές meme, με εφαλτήριο την άνοδο 68% της μετοχής της Bed Bath & Beyond. 

Στους μεγάλους κερδισμένους συγκαταλέγονται επίσης ο κλάδος real estate και καταναλωτικών αγαθών. 

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται επίσης και τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου που αρχίζουν την Παρασκευή με επίκεντρο τις μεγάλες αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες. 

 

moneyreview.gr

 
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News