Business & Finance Τετάρτη 11/01/2023, 17:04
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συνεχίζει την άνοδο εν αναμονή των στοιχείων για το πληθωρισμό 

Wall Street: Συνεχίζει την άνοδο εν αναμονή των στοιχείων για το πληθωρισμό 

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, επεκτείνοντας το θετικό ξεκίνημα της χρονιάς με το βλέμμα των επενδυτών να βρίσκεται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Δεκεμβρίου που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη αλλά και στα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή. 

Ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,26% στις 33.790 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,58% στις 3.942 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,74% στις 10.818 μονάδες. 

Το 2023 έχει ξεκινήσει με ράλι στην αμερικανική αγορά, ειδικά στον τεχνολογικό κλάδο καθώς ο Nasdaq βρίσκεται για το πρώτο σερί τεσσάρων ανοδικών συνεδριάσεων από τον Σεπτέμβριο. Όμως, πολλοί επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, καθώς αναμένονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων για το 2022, καθώς και νέες αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της Fed. 

«Θα είναι μια πρόκληση να προβλέψουμε το πότε ακριβώς η Fed θα ξεκινήσει τη μείωση των επιτοκίων» τονίζει στο CNBC αναλυτής της Bernstein Private Wealth Management, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που δείχνουν ότι μόλις ξεκινήσει η μείωση από τη Fed, η πορεία των αγορών θα βελτιωθεί. Αλλά το αν αυτό θα γίνει στα τέλη του 2023 ή το 2024 είναι δύσκολο να προβλεφθεί, τουλάχιστον αυτή τη χρονική στιγμή. 

Ένα ακόμη στοιχείο που θα καθορίσει τις κινήσεις των επόμενων ημερών είναι τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν την Παρασκευή οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ: JP Morgan Chase, Bank of America, Wells Fargo και Citigroup. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News