Business & Finance Τρίτη 10/01/2023, 11:08
ΑΓΟΡΕΣ

Κατοχύρωση κερδών στο Χρηματιστήριο Αθηνών  

Κατοχύρωση κερδών στο Χρηματιστήριο Αθηνών  

Σε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά από έξι ανοδικές συνεδριάσεις προχωρούν οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει πτώση 0,32% στις 959,44 μονάδες και τον τζίρο να βρίσκεται στα 6 εκατ. ευρώ. 

Πτώση 0,43% καταγράφει ο FTSE 25, στις 2.330,44 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,23% στις 700,11 μονάδες.

Στο ταμπλό, με θετικό πρόσημο διαπραγματεύονται οι Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Autohellas, ΟΤΕ, Titan, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΛΧΑ. Οι Jumbo, Coca Cola και Aegean σημειώνουν πτώση άνω του 1%. Ήπιες απώλειες καταγράφουν οι Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Motor Oil, Λάμδα, Eurobank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Εθνική, Alpha Bank και Ελλάκτωρ.

Απώλειες στην Ευρώπη

Την ίδια ώρα, απώλειες καταγράφονται κατά μήκος των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, όσο οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στην ομιλία που πρόκειται να πραγματοποιήσει σήμερα ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ από την Στοκχόλμη.

Τις τελευταίες ώρες μάλιστα, δύο αξιωματούχοι της Fed άφησαν να εννοηθεί ότι η Τράπεζα θα προχωρήσει σε ακόμη επιθετικότερη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής. Έτσι, οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να ερμηνεύσουν τα λόγια του Πάουελ για το επόμενο βήμα της Τράπεζας και στη συνέχεια να εκτιμήσουν εάν θα κινηθεί αντίστοιχα και η ΕΚΤ. Οι αγορές βέβαια ήταν ήδη επαγρυπνισμένες από χθες, καθώς μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να δημοσιευτούν και νέοι δείκτες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που θα δείχνουν εάν η πολιτική της Fed έχει αποδώσει καρπούς.

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,57%. Ο DAX της Φρανκφούρτης παρουσιάζει απώλειες 0,28%, ο FTSE του Λονδίνου διολισθαίνει κατά 0,31% και ο CAC του Παρισιού κατά 0,57 περίπου.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News