Business & Finance Πέμπτη 5/01/2023, 11:34
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Στο όριο μετά από τέσσερις συνεδριάσεις ανόδου – «Μουδιασμένη» και η Ευρώπη

Χρηματιστήριο: Στο όριο μετά από τέσσερις συνεδριάσεις ανόδου – «Μουδιασμένη» και η Ευρώπη

Διορθωτικές κινήσεις κάνει το Χρηματιστήριο Αθηνών έπειτα από τέσσερις συναπτές συνεδριάσεις ανόδου, κατά τις οποίες βρίσκεται σε υψηλά οκτώ περίπου μηνών. Στο μεταξύ μικτή είναι και η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να «χωνεύουν» τα πρακτικά της Fed που δημοσιεύθηκαν χθες από τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

Λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης στη Λεωφόρο Αθηνών καταγράφει οριακές απώλειες της τάξης του 0,05 στις 945 μονάδες περίπου. Από το δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, η μετοχή του Ομίλου Viohalco και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ που έδωσαν μεγάλη ώθηση χθες στον γενικό δείκτη συνεχίζουν την ανοδική πορεία. Ήπια άνοδο της τάξης του 0,12% εμφανίζει και ο τραπεζικός κλάδος.

Σύμφωνα με την Euroxx η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να καταγράψει διακυμάνσεις, με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά τις διεθνείς εξελίξεις.

«Μουδιασμένη» ήταν η έναρξη της σημερινής συνεδρίασης και στα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους δείκτες λίγο μετά τις 11 να βρίσκονται στο όριο. Οι επενδυτές επεξεργάζονται τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της Fed από τον Δεκέμβριο, όπου όλοι οι αξιωματούχοι συμφώνησαν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να μειώσει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων, συνεχίζοντας μεν την αύξηση του κόστους των πιστώσεων για τον έλεγχο του πληθωρισμού αλλά με πιο σταδιακό τρόπο έτσι ώστε να περιοριστούν οι κίνδυνοι για την οικονομική ανάπτυξη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,16%, ο Dax της Φρανκφούρτης -0,25%, ο Cac του Παρισιού -0,48% και ο FTSE του Λονδίνου κέρδη 0,38%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News