Business & Finance Τετάρτη 4/01/2023, 18:06
ΑΓΟΡΕΣ

Φοβήθηκε τις 950 μονάδες το Χρηματιστήριο – Τέταρτη μέρα ανόδου

Φοβήθηκε τις 950 μονάδες το Χρηματιστήριο – Τέταρτη μέρα ανόδου

Τέταρτη συναπτή συνεδρίαση με άνοδο ολοκλήρωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως αν και πλησίασε τις 950 μονάδες ενδοσυνεδριακά τελικά έκλεισε με άνοδο στις 946,1 μονάδες. Παίρνοντας ώθηση από τη γενικότερη ευφορία που επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έκλεισε με άνοδο 0,24%, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 56,4 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με μικρή άνοδο 0,11%, ιδίως με στήριγμα τη μετοχή της Viohalco που κατέγραψε κέρδη 3,66% και της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ που έκλεισε με κέρδη της τάξης του 4,12%.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε τη συνεδρίαση με άνοδο 1,6%, με τη μετοχή της Eurobank να ανεβαίνει κατά 1,85% και της Alpha κατά 1,7%. Ακολούθησε η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς με άνοδο 1,62% και της Εθνικής κατά 1,15%.

Με κέρδη κινούνται και οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου αργότερα πρόκειται να δημοσιευτούν τα πρακτικά της Fed από τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου. Τα στοιχεία αναμένεται να σχηματίσουν μία πιο ξεκάθαρη εικόνα σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της επιθετικής νομισματικής πολιτικής στον πληθωρισμό.

Παράλληλα, η προσοχή εστιάζει και στα στοιχεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη για τον Δεκέμβριο, τα οποία θα δημοσιευτούν την Παρασκευή και ενδέχεται να καταδείξουν μεγαλύτερη αποκλιμάκωση από το προσδοκώμενο.

Γύρω στις 6 μ.μ. ώρα Ελλάδος, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 καταγράφει κέρδη της τάξης του 1,3%, ο δείκτης Dax της Φρανκφούρτης κατά 1,93%, ο CAC του Παρισιού ανεβαίνει κατά 2,23% και ο FTSE του Λονδίνου κατά 0,3%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News