Business & Finance Πέμπτη 29/12/2022, 13:17
ΑΓΟΡΕΣ

Το άνοιγμα της Κίνας τρόμαξε την πετρελαϊκή αγορά: Σε πτώση ο μαύρος χρυσός

Το άνοιγμα της Κίνας τρόμαξε την πετρελαϊκή αγορά: Σε πτώση ο μαύρος χρυσός

Πτωτικά συνεχίζει να κινείται η τιμή του πετρελαίου, καθώς στην αγορά επικρατεί διάχυτη ανησυχία για νέο, μεγάλο κύμα διασποράς της Covid-19 ως αποτέλεσμα του αιφνίδιου «ανοίγματος» της Κίνας.

Λίγο μετά τη 1 μ.μ. ώρα Ελλάδος, το Brent υποχωρεί κατά περίπου 1,32% στα 82,16 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό καταγράφει επίσης απώλειες της τάξης του 1,43% αγγίζοντας περίπου τα 77,83 δολάρια το βαρέλι. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μόλις μερικές ημέρες, το πετρέλαιο βρισκόταν σε υψηλά τριών εβδομάδων.

Αλλαγή στάσης για τους επενδυτές

Παρότι η πρώτη αντίδραση της αγοράς στην άρση των αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων στην Κίνα ήταν θετική, η ταχύτατη διασπορά του ιού προκάλεσε σύντομα ανησυχίες, με αποτέλεσμα να επισκιάζει τις ελπίδες για ανάκαμψη της πετρελαϊκής ζήτησης στην Κίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ήδη πως οι ταξιδιώτες από Κίνα θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, ενώ επίσης η Ιταλία ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιεί τεστ στους επιβάτες των πτήσεων από Κίνα.

«Η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών ενδέχεται να προκαλέσει μία νέα παγκόσμια έξαρση. Αυξάνει την πιθανότητα επιβάρυνσης στη ζήτηση και στασιμότητας στις τιμές», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Bloomberg ο John Driscoll της JTD Energy Services.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Επιστρέφουν οι Κινέζοι τουρίστες: Ποιες χώρες θέλουν να επισκεφθούν μετά από 3 χρόνια καραντίνας

Κορωνοϊός – Κίνα: Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία – Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς

Τέλος το zero covid: Η Κίνα ανοίγει στον κόσμο από τις 8 Ιανουαρίου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News