Business & Finance Τρίτη 27/12/2022, 12:17
ΑΓΟΡΕΣ

Το άνοιγμα της Κίνας γεννά προσδοκίες στις ευρω-αγορές, υποαποδίδει η Αθήνα

Το άνοιγμα της Κίνας γεννά προσδοκίες στις ευρω-αγορές, υποαποδίδει η Αθήνα

Με την είδηση του ανοίγματος της κινεζικής οικονομίας και τις προσδοκίες που αυτή δημιουργεί, σπάει η εορταστική ραστώνη στις αγορές, καθώς έχουμε μπει στην περίοδο που παραδοσιακά σημειώνεται το λεγόμενο Santa Claus rally. Στην Ευρώπη, Φρανκφούρτη και Παρίσι ενισχύονται αισθητά (το Λονδίνο είναι κλειστό λόγω αργίας), με την Αθήνα να υποαποδίδει.

Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ ενισχύεται κατά 0,08% στις 921 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 3,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη Merit Χρηματιστηριακή, τα κοντινά σημεία στήριξης εντοπίζονται στις 903 και 862 μονάδες και τα επόμενα σημεία αντίστασης στις 924 και 971 μονάδες.

Όπως ανακοινώθηκε αργά τη Δευτέρα, οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Κίνα δεν θα χρειάζεται πια να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους, από τις 8 Ιανουαρίου, σε μία ουσιαστικά εγκατάλειψη της πολιτικής του zero covid, που ανοίγει την χώρα στον έξω κόσμο. Η επικείμενη αλλαγή ακολουθεί μια απότομη χαλάρωση στα περιοριστικά μέτρα έναντι του κορωνοϊού αυτόν τον μήνα. Πρακτικά, οι αλλαγές δίνουν τέλος στο μεγαλύτερο μέρος των πιο αυστηρών μέτρων που είχε επιβάλει η Κίνα για σχεδόν τρία χρόνια, στο πλαίσιο της πολιτικής μηδενικής ανοχής στο Covid. 

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημειώνει άνοδο 0,63%, στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 0,91% και στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,4%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News