Business & Finance Τετάρτη 21/12/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άνοδος για δεύτερη συνεδρίαση – Ευφορία από τα εταιρικά κέρδη

Wall Street: Άνοδος για δεύτερη συνεδρίαση – Ευφορία από τα εταιρικά κέρδη

Με άνοδο έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, παρουσιάζοντας κέρδη για δεύτερη διαδοχική ημέρα, καθώς τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα από δύο εταιρείες που αποτελούν βαρόμετρο για την αγορά – Nike και FedEx –  πυροδότησαν ελπίδες ότι τα εταιρικά κέρδη ενδεχομένως να αποδειχθούν καλύτερα απ΄ό,τι φοβούνταν πολλοί αναλυτές, ακόμη και σε μία πιθανή ύφεση. 

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 526,74 μονάδων ή 1,6% στις 33.376,48 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 1,49% κλείνοντας στις 3.878,44 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,54% τερματίζοντας στις 10.709,37 μονάδες. 

«Οι ρευστοποιήσεις κρίθηκαν υπερβολικές και η αγορά αναζητά λόγους για να σημειώσει ράλι. Απλά, διερωτώμαι εάν θα έχει διάρκεια», σημειώνει ο Σαμ Στόβαλ, στρατηγικός αναλυτής της CFRA Research. 

H μετοχή της Nike ενισχύθηκε 12% από τη στιγμή που κατάφερε να παρουσιάσει τριμηνιαία αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών, στηρίζοντας ολόκληρο τον κλάδο λιανεμπορίου. Με άνοδο 3,4% αντέδρασε και η μετοχή της FedEX στα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα τριμήνου. 

Επίσης, τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη Δεκεμβρίου βελτίωσαν το επενδυτικό κλίμα στις αγορές, καθώς ο σχετικός δείκτης εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο. 

Με το τέλος του έτους πλέον να είναι πολύ κοντά, και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες αναμένεται να τερματίσουν το ανοδικό σερί τριών ετών και να παρουσιάσουν το χειρότερο έτος από το 2008. Ο Dow υποχωρεί φέτος 8,2% και 3,6% στο μήνα Δεκέμβριο, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 18,6% και 5% αντίστοιχα. Επίσης, ο Nasdaq βούλιαξε 31,5% το 2022 και 6,6% το Δεκέμβριο. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News