Business & Finance Πέμπτη 31/12/2020, 18:29
ΑΓΟΡΕΣ

«Λειψή» συνεδρίαση με απώλειες στην Ευρώπη 

«Λειψή» συνεδρίαση με απώλειες στην Ευρώπη 

Κάθε άλλο παρά εορταστικό ήταν το κλίμα στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές στην τελευταία και αποχαιρετιστήρια συνεδρίαση για το 2020, από την οποία όμως είτε απουσίαζαν κάποια χρηματιστήρια, είτε έκλεισαν νωρίτερα από τον κανονικό.

O Euro STOXX 600 σε ένα πολύ στενό εύρος συναλλαγών, έκλεισε υποχωρώντας 0,32%, με σχεδόν όλους τους κυριότερους κλάδους στα «κόκκινα».

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης ολοκλήρωσε τη χρονιά με απώλειες περί του 3,8% και έμεινε πίσω σε σχέση με τους δείκτες στη Wall Street και στην Ασία, οι οποίοι όχι μόνο κατάφεραν να επανέλθουν από το γκρέμισμα εξαιτίας του κορωνοϊού, αλλά κλείνουν τη χρονιά με θετικό πρόσημο. 

Από τα κυριότερα χρηματιστήρια λειτούργησαν του Λονδίνου, του Παρισιού και της Μαδρίτης, κλείνοντας με απώλειες 1,45%, 0,86% και 0,72% αντίστοιχα. 

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου ολοκληρώνει το 2020 με συνολικές απώλειες 14,3%, στη χειρότερη χρονιά του μετά τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Η αβεβαιότητα αναφορικά με το Brexit και το αδιέξοδο στις διαπραγμετεύσεις προσέθεσε προβληματισμό στους επενδυτές, πέραν του φόβου και της ανασφάλειας από τον κορωνοϊό. Το Ηνωμένο Βασίλειο, από τις 00:00 η ώρα θα αποτελεί και επίσημα παρελθόν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News