Business & Finance Πέμπτη 31/12/2020, 18:04
ΑΓΟΡΕΣ

Άνευρο ξεκίνημα της Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση του έτους

Άνευρο ξεκίνημα της Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση του έτους

Συγκρατημένοι δείχνουν στο αρχικό στάδιο της σημερινής συνεδρίασης οι επενδυτές στη Wall Street, στην τελευταία συνεδρίαση για μια χρονιά που αν μη τι άλλο ήταν ιδιαίτερα επεισοδιακή, για τις αγορές μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού. 

Χθες το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε με ήπια κέρδη, αν και από το Κογκρέσο για άλλη μια φορά δεν βγήκε λευκός καπνός, αναφορικά με την αύξηση του επιδόματος για τους Αμερικανούς που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό από 600 δολάρια στα 2.000 δολάρια, με τον Ρεπουμπλικανό ηγέτη της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ να αρνείται να υπογράψει την έγκριση του επιδόματος. 

Νωρίτερα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες απροσδόκητα υποχώρησαν για 2η διαδοχική εβδομάδα.

Συγκεκριμένα οι νέες αιτήσεις την εβδομάδα η οποία ολοκληρώθηκε στις 26 Δεκεμβρίου υποχώρησαν κατά 19.000 στις 787.000 αιτήσεις, έναντι των αναθεωρημένων ανοδικά κατά 3.000 αιτήσεις 806.000 αιτήσεων μια εβδομάδα νωρίτερα και εκτιμήσεων των αναλυτών για 828.000 νέες αιτήσεις. 

Ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,10%, ο S&P 500 κινείται οριακά άνω του μηδενός, σε αντίθεση με το Nasdaq που βρίσκεται οριακά υπό του μηδενός. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News