Business & Finance Παρασκευή 16/12/2022, 18:18
ΑΓΟΡΕΣ

Δεύτερη ημέρα αναταράξεων μετά την ΕΚΤ: Ήπια προσγείωση για το ΧΑ

Δεύτερη ημέρα αναταράξεων μετά την ΕΚΤ: Ήπια προσγείωση για το ΧΑ

Με ήπια πτώση της τάξης του 0,57% και πάνω από το επίπεδο των 910 μονάδων έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας την πτωτική τάση των διεθνών χρηματιστηρίων, στον απόηχο των αποφάσεων της ΕΚΤ και της Fed. 

Στο πλαίσιο αυτό, το Χρηματιστήριο ανέκαμψε από τα επίπεδα των 900 μονάδων τα οποία άγγιξε ενδοσυνεδριακά, με τον δείκτη να κλείνει τελικά στις 911,85 μονάδες με τζίρο 86,61 εκατ. ευρώ.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο δείκτης κατέγραψε πτώση 0,45%. Σύμφωνα με την Axia Χρηματιστηριακή, η ελληνική αγορά παρουσίασε μεγάλες διακυμάνσεις στη διάρκεια της εβδομάδας, όπως αντίστοιχα και οι διεθνείς αγορές, αφενός μετά την άνοδο των τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, αφετέρου λόγω της hawkish στάσης των κεντρικών τραπεζών. Το μομέντουμ του χρηματιστηρίου Αθηνών διεκόπη αιφνιδίως χθες με την πλειονότητα των μετοχών να διαγράφουν τα κέρδη της εβδομάδας.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε σήμερα πτώση σε ποσοστό 0,72%, με ώθηση από τη Lamda Development (+3,95%), τη Viohalco (+3,51%), την Quest Συμμετοχών (+2,80%), τα ΕΛΠΕ (+2,01%) και την Aegean Airlines (+1,53%).

Ο τραπεζικός κλάδος δέχθηκε έντονες πιέσεις υποχωρώντας στο -0,85%. Μεγαλύτερη πίεση ασκήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία υποχώρησε στο -1,4%. Κατά 1,1% υποχώρησε η μετοχή της Eurobank, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έπεσε στο -0,7%, και η μετοχή της Alpha Bank στο -0,3%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News