Business & Finance Τρίτη 13/12/2022, 13:23
ΑΓΟΡΕΣ

Binance: «Παγώνει» τις συναλλαγές με το USDC

Binance: «Παγώνει» τις συναλλαγές με το USDC

Σε πάγωμα των συναλλαγών του USDC προχώρησε από σήμερα το πρωί η Binance, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο cryptos παγκοσμίως, εν μέσω αύξησης των εκροών του κρυπτονομίσματος.

Ενόσω οι ανησυχίες για την σταθερότητα της Binance μετά την κατάρρευση του FTX κλιμακώνονται, η εταιρεία ανακοίνωσε το πρωί πως «έπαυσε προσωρινά» τις συναλλαγές στο USDC, ένα stablecoin με αξία 1 προς 1 με το δολάριο, προκειμένου να πραγματοποιήσει «token swap». Πρόκειται για μία διαδικασία ανταλλαγής token με άλλα κρυπτονομίσματα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance Changpeng Zhao, γνωστός και ως CZ, ανήρτησε νωρίτερα στον προσωπικό του λογαριασμό ότι παρατηρείται αύξηση των εκροών σε USDC. Εξήγησε ότι για το swap με το stablecoin Binance USD απαιτείται η διέλευση μέσω τράπεζας στη Νέα Υόρκη σε δολαρια. Δεδομένου ότι οι τράπεζες δεν θα άνοιγαν για μερικές ακόμη ώρες, ανέφερε ο CZ, οι συναλλαγές θα συνεχίσουν κανονικά όταν το επιτρέψει το ωράριο των αμερικανικών τραπεζών.

Ανοδικά συνεχίζει να κινείται η αγορά κρυπτονομισμάτων παρά το πάγωμα των συναλλαγών σε USDC μέσω Binance, καθώς και παρά την είδηση της σύλληψης του Sam Bankman-Fried, επικεφαλής της FTX που έχει πλέον πτωχεύσει.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο Sam Bankman-Fried

Cryptos: Ατάραχη η αγορά μετά τη σύλληψη του Bankman Fried – Ανέκαμψε στα 17.000 το bitcoin

Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς: Ποιος είναι ο «CZ» που θα σώσει το crypto

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News